Thales lansează un nou sistem de identificare biometrică
Thales lansează un nou sistem de identificare biometrică
Economic Ultima Ora

FOTO. Thales va digitaliza sistemul de semnalizare al Deutsche Bahn în Stuttgart, pentru o capacitate mai mare de transport și confort sporit

  • Proiectul, bazat pe tehnologii de vârf, stabilește standarde pentru digitalizarea căilor ferate în Germania și în Europa.
  • Acest sistem de semnalizare de înaltă tehnologie va asigura respectarea programului și va permite mai multor trenuri să circule în aceeași rețea, fără a fi nevoie de construirea de căi suplimentare de rulare. Contractul are o valoare de aproximativ 127 de milioane de euro.

Deutsche Bahn echipează regiunea Stuttgart cu un sistem de semnalizare digitală (DSTW), cu ETCS – European Train Control System și cu tehnologie ATO – Automatic Train Operations, pentru trenuri cu operator uman. Licitația, care acoperă implementarea modulelor 1 și 2 ale proiectului „Nodul digital Stuttgart” până la sfârșitul anului 2025, a fost câștigată de Thales la sfârșitul lunii noiembrie 2020. Contractul, cu o valoare de aproximativ 127 de milioane de euro, acoperă instalarea sistemului de semnalizare digitală, instalarea ETCS, lucrări preliminare pentru implementarea operațiunilor automate și a sistemului de gestionare a capacității și traficului (CTMS).

Proiectul „Nod digital Stuttgart” condus de Thales face parte din programul „Căile Ferate Digitale Germane”, care va adăuga rețelei feroviare o capacitate suplimentară de până la 20%. Proiectul include un parteneriat important de inovare între Thales Germania și Deutsche Bahn, în vederea dezvoltării de noi tehnologii pentru lansarea inițiativei „Căile Ferate Digitale Germane”.

„Primul nod digital din Germania va fi punctul de referință pentru celelalte regiuni metropolitane din întreaga Europă, în anii următori. Împreună cu Deutsche Bahn AG, DB Netz AG, DB Projekt Stuttgart-Ulm GmbH și toți participanții la proiect, suntem încântați să ajutăm la realizarea proiectului cadru care va sta la baza viitoarelor programe de digitalizare ”, a explicat Oliver Dörre, CEO Thales Germania.

„Îndeplinim toate condițiile pentru a implementa cu succes acest proiect de anvergură. Suntem foarte familiarizați cu nodul Stuttgart din proiectele anterioare, iar acum așteptăm cu nerăbdare să cooperăm activ cu clientul nostru la cel mai înalt nivel tehnologic, pentru a îmbunătăți experiența de călătorie a pasagerilor”, a adăugat Oliver Dörre. „Angajații noștri sunt, desigur, foarte motivați de acest proiect și mândri că pot contribui la gara lor.

FOTO. Thales va digitaliza sistemul de semnalizare al Deutsche Bahn în Stuttgart, pentru o capacitate mai mare de transport și confort sporit 3

Din 2025, trenurile de mare distanță, trenurile regionale și garniturile S-Bahn din nodul Stuttgart vor rula pe o rețea de cale ferată dotată cu cea mai recentă tehnologie digitală. Pe lângă noua gară principală și alte stații, liniile care acoperă zone mai mari de 100 de kilometri vor fi primele echipate cu tehnologie de semnalizare digitală, cu sistemul de control ETCS și cu tehnologii pentru operațiuni automatizate. Stuttgart devine astfel proiectul cadru pentru digitalizarea întregii rețele feroviare germane, programată să fie finalizată aproape în întregime până în 2035.

Proiectul „Nod digital Stuttgart” este un pas important pentru viitor și pentru dezvoltarea S-Bahn. Pe ruta principală S-Bahn, cel mai modern sistem de semnalizare din Germania va controla în viitor cele mai scurte secțiuni feroviare, de numai 30 de metri lungime. Acest lucru va permite trenurilor S-Bahn să ruleze la cele mai scurte intervale de timp implementate până acum în Germania. Astfel vor fi reduse și eliminate întârzieri și, în plus, mult mai multe trenuri vor putea circula în condiții de siguranță fără a fi nevoie de extinderea rețelei feroviare.

Despre Thales

Thales (Euronext Paris: HO) este un lider global în tehnologie care investește în inovare digitală –  conectivitate, Big Data, Inteligență Artificială, securitate cibernetică și tehnologie cuantică – pentru a construi un viitor în care să avem cu toții încredere, un element vital pentru dezvoltarea societăților noastre.

Compania oferă soluții, servicii și produse care îi ajută pe clienți – companii, organizații și state – să-și îndeplinească misiunile în sectoare precum: apărare, aeronautică, spațiu, transport, identitate și securitate digitală, punând oamenii în centrul procesului de luare a deciziilor.

Thales a generat venituri de 19 miliarde de euro în 2019 (incluzând Gemalto), având 83.000 de angajați în 68 de țări.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.