Thales lansează un nou sistem de identificare biometrică
Thales lansează un nou sistem de identificare biometrică
Economic Externe Ultima Ora

Thales Alenia Space câștigă două contracte acordate de ESA pentru a studia viitoare actualizări ale sistemului european de navigare EGNOS

Agenția Spațială Europeană (ESA) a atribuit Thales Alenia Space – Thales (67%) și Leonardo (33%) – două contracte pentru EGNOS (Serviciul european geostaționar mixt de navigare). Aceste contracte, finanțate integral în cadrul programului H2020 al Comisiei Europene, vizează etape de studiu ale evoluției sistemului. Expertiza Thales Alenia Space, ca principal contractant al programului de peste 25 de ani, va sta la baza studierii și dezvoltării de procese de upgrade pentru sistemul de navigare prin satelit EGNOS.

Primul contract se referă la posibile modernizări pentru serviciile aeronautice EGNOS, pentru o mai bună performanță prin sporirea siguranței la aterizare în condiții de vizibilitate limitată (de la actualele CAT-I la CAT-II) în raport cu actuala amprentă EGNOS.

Al doilea contract va analiza modificările care sunt necesare pentru extinderea serviciilor aeronautice la nivel mondial. Folosind tehnologii de ultimă generație, această actualizare se va baza pe conceptul A-RAIM (Advanced Receiver Autonom Integrity Monitoring) și pe acoperirea globală a Galileo.

RAIM este o tehnologie deja implementată, care evaluează integritatea semnalelor în receptoarele care fac parte dintr-un sistem de poziționare globală – GPS. Galileo va fi acum încorporat în versiunea avansată a acestui concept (A-RAIM), pentru a oferi performanțe îmbunătățite de orientare pe orizontală, care nu sunt posibile cu RAIM folosind doar GPS. Noul concept ar oferi, astfel, servicii aeronautice pentru siguranța vieții, inclusiv abordări cu ghidare verticală, grație contribuțiilor aduse de sistemele GPS și Galileo via EGNOS.

„Aceste contracte sunt esențiale pentru navigarea prin satelit în Europa și consolidează expertiza europeană a Thales Alenia Space în sisteme de ultimă generație de navigare prin satelit, inclusiv pentru servicii Safety of Life”, a declarat Benoit Broudy, șeful departamentului Navigation Business din Franța, al Thales Alenia Space. El a adăugat: „Succesul nostru pe piețele de export, cum ar fi Coreea de Sud, validează abordarea noastră inovatoare, care ne permite să oferim soluții din ce în ce mai puternice și agile pentru a satisface cerințele tot mai complexe ale clienților din întreaga lume.”

Despre EGNOS

EGNOS, un program de referință al Uniunii Europene, este un sistem de navigare prin satelit conceput pentru a îmbunătăți semnalele de poziționare livrate prin GPS. Dezvoltat de Thales Alenia Space în calitate de contractant principal, EGNOS a fost implementat pentru prima dată în 2005, a început să funcționeze ca serviciu deschis în 2009 și a furnizat serviciul Safety of Life începând cu 2011.

Activitățile GNSS de cercetare și dezvoltare sunt finanțate prin programul H2020 al Comisiei Europene. Acestea sunt gestionate de Agenția Spațială Europeană printr-un acord de delegare al Comisiei Europene.

Despre Thales Alenia Space

Având la bază peste 40 de ani de experiență și o combinație unică de competențe, expertiză și culturi, Thales Alenia Space oferă soluții rentabile pentru telecomunicații, navigare, observarea Pământului, management de mediu, explorare, știință și infrastructuri orbitale.

Guverne și companii private, deopotrivă, contează pe Thales Alenia Space pentru a proiecta sisteme de sateliți care oferă, oricând și oriunde, posibilități de conectare și de poziționare, care ne monitorizează planeta și îmbunătățesc gestionarea resurselor și care explorează sistemul nostru solar și chiar mai departe. Thales Alenia Space vede spațiul ca un nou orizont, contribuind la o viață mai bună și mai sustenabilă pe Pământ.

Joint-venture între Thales (67%) și Leonardo (33%), Thales Alenia Space colaborează cu Telespazio formând compania-mamă Space Alliance, care oferă o gamă completă de servicii. Thales Alenia Space a înregistrat venituri consolidate de aproximativ 2,15 miliarde de euro în 2019 și are în jur de 7.700 de angajați în nouă țări.

www.thalesaleniaspace.com

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.