Thales alege Google Cloud pentru a extinde soluția de gestionare a tehnologiei eSIM 3
Breaking News Economic Externe Știință și Tehnologie Ultima Ora

Thales alege Google Cloud pentru a extinde soluția de gestionare a tehnologiei eSIM

 • Thales va utiliza tehnologia Google Cloud pentru a oferi activare scalabilă și la un nivel superior de siguranță pentru dispozitivele compatibile cu eSIM (SIM integrat).
 • Soluția permite operatorilor telecom să susțină creștere masivă, la nivel global, a volumului de abonamente mobile cu SIM integrat (ABI Research estimează că aproximativ 1 miliard de dispozitive cu eSIM vor fi livrate anual, până în 2024).
 • Soluția operată de Thales oferă servicii sigure de gestionare a tehnologiei eSIM și respectă normele de protecție a datelor și de confidențialitate.
 • Thales a implementat în Google Cloud prima soluție de activare eSIM certificată GSMA din lume. Această soluție va oferi operatorilor telecom un suport sigur și scalabil pentru a gestiona creșterea numărului de abonamente mobile pentru dispozitivele compatibile cu eSIM. De asemenea, le permite să beneficieze de fiabilitatea tehnologiei Google Cloud cu amprentă de carbon zero. Adoptarea eSIM este alimentată de o nouă generație de telefoane inteligente, tablete, dispozitive mobile și IoT use-cases. Expertiza Thales în gestionarea abonamentelor nu doar că asigură activarea de la distanță, fără probleme, a unui număr mare de dispozitive, dar oferă și analize de date și protecția datelor abonatului.

  Într-o perioadă în care operatorii telecom se confruntă cu provocările unei transformări digitale rapide, dar și cu un ecosistem eSIM în expansiune, Thales a creat o versiune publică Cloud a platformei de activare eSIM la distanță (eSIM Remote Subscription Platform). Platforma va funcționa în Google Cloud, care este disponibil în peste 200 de țări și teritorii de pe glob.

  Thales a implementat standarde de securitate de primă clasă, special concepute pentru a respecta condițiile certificării GSMA. De asemenea, operatorii telecom pot beneficia de soluția Thales de gestionare a abonamentelor, care oferă flexibilitate operațională fără precedent, atât în ceea ce privește scalarea automată, cât și capacitatea de gestionare. În consecință, companiile vor putea profita din plin de creșterea numărului de abonamente în anii următori. 

  „Expertiza globală pe care Thales și Google Cloud o au în domeniul tehnologiei este combinația perfectă pentru a aborda provocările pieței eSIM într-o manieră inovatoare. Noua infrastructură Cloud a Thales permite gestionarea fără probleme a creșterii masive preconizate a dispozitivelor compatibile cu eSIM. Știm că scalabilitatea Google Cloud este esențială odată cu apariția rețelelor 5G și cu conectarea la rețeaua celulară a miliarde de dispozitive IoT din întreaga lume.” – Anil Jain, Google Cloud Managing Director – Telecom, Media & Entertainment, Industry Solutions.  „Prin colaborarea cu echipele Google Cloud, am conceput un serviciu global pentru a răspunde cererii exponențiale pentru noile dispozitive eSIM. Această infrastructură hibridă este o rampă de lansare pentru aplicații IoT inovatoare, într-un cadru de securitate standardizat și interoperabil. Prin obținerea certificării GSMA, soluția noastră bazată pe Cloud oferă o platformă de încredere și conformă pentru operatorii telecom.” – Emmanuel Unguran, Senior Vice President Mobile Connectivity Solutions la Thales  

   

Recomandări

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii