De unde puteți cumpara cea mai ieftina benzină în Romania
Economic Externe Ultima Ora

Petrol mai mult, la nivel global, decât consumul până la finalul anului

Producţia de petrol de la nivel global va fi de aproximativ 101 de milioane de barili de petrol la sfârşitul acestui an şi se va afla cu puţin peste rata consumului, se arată în cele mai recente estimări ale Administraţiei Americane pentru Informaţii în Domeniul Energiei (EIA).

Comparativ cu începutul acestui an – în speţă Q1 – producţia din Q4 ar urma să fie mai mare cu aproximativ trei milioane de barili de petrol / zi. Asta în ciuda suplimentării insuficiente a producţiei de petrol de către OPEC+, cu un milion de barili. În condiţiile în care, la data deciziei OPEC+, deficitul din piaţă era estimat la aproximativ 2,8 de milioane de barili şi în condiţiile în care el ar putea scade doar la aproximativ 2,3 milioane de barili, pe fondul intrării în vigoare a sancţiunilor americane impuse Iranului.

Estimările EIA mai arată şi că producţia ar fi intrat deja pe o pantă ascendentă care se va menţine până la sfârşitul anului 2019.

De altfel, în Q4 2019, producţia de la nivel global se va apropia de pragul de 104 milioane de barili de petrol pe zi, în timp ce consumul este estimat la o cifră de aproximativ 103 milioane de barili.

De precizat ar mai fi faptul că producţia din 2019 este estimată să rămână peste rata consumului pe întreaga durată a anului.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii