PENTRU ANUMITE CULTURI AGRICOLE NU SE PLĂTEȘTE IMPOZIT ÎN 2019!
Economic Ultima Ora

PENTRU ANUMITE CULTURI AGRICOLE NU SE PLĂTEȘTE IMPOZIT ÎN 2019!

Culturi agricole scutite de impozit! Începând din acest an, veniturile obținute de agricultori din plante medicinale și aromatice, inclusiv din culturile de levănțică, pe cel mult 2 hectare, vor fi considerate neimpozabile, potrivit unei noi legi care aduce modificări la Codul Fiscal și care a fost recent promulgat de Președintele României Klaus Iohannis, scrie agrointel.ro.

Până acum, potrivit Codului Fiscal, erau considerate neimpozabile veniturile obținute din suprafețe de până la 2 hectare de cereale, oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr și hamei pe rod. Acestora li s-a alăturat, începând cu 1 ianuarie 2019, și culturile de plante medicinale și aromatice, inclusiv de lavandă.

“Cultivarea plantelor medicinale și aromatice cunoaște o nouă etapă în care numărul celor care caută tratamente medicinale este în creștere. Cu o climă temperată, România este locul în care astfel de plante medicinale pot fi cultivate pe suprafețe extinse, existând, astfel, și calea de umplere a ”golului” manifestat în procesul de export”, susțin autorii proiectului de lege.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.