taxă auto
Economic

O nouă taxă auto pentru soferi.Vezi cat ai de plătit.

Noua taxă auto se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxa auto la maşină, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI)

„Noua taxa auto se va aplica tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent daca au achitat sau nu timbrul de mediu sau orice alta taxa auto la masina.

Aceasta taxa auto se va plati anual, la fel ca si impozitul auto sau RCA-ul.

Noua taxa auto se va aplica in functie de gradul de poluare al autovehicului. Exemplu: masinile cu norma de poluare Euro 1 sau Non Euro vor plati o taxa anuala mare: estimata la 200 euro/an.

Masinile cu norma de poluare Euro 5 si Euro 6 vor achita in jur de 50 euro/an.

Cu cat vor aparea noi norme de poluare (Euro 7, Euro 8, etc), aceste clase vor fi premiate cu o taxa mai mica, de 50 de euro/an si celorlalte clase de poluare le va creste taxele, fiind incadrate in categorii cu grad de poluare mai ridicat.

Inseamna ca cei care au acum un autovehicul cu norma de poluare Euro 5 si achita 50 de euro/an, vor plati mai mult in momentul in care apar norme noi de poluare, pentru ca acele noi norme de poluare vor beneficia de taxa de 50 de euro/an.

Cei care s-au grabit sa isi cumpere si inmatriculeze masini in acest an in speranta ca vor scapa de taxe, nu au scapat. Majoritatea masinilor inmatriculate in acest an au norma de poluare Euro 3, Euro 2 si Euro 1. Vor plati taxe mari”, spune Cristian Muntean, preşedintele Asociației Societăților de Service Auto Independente (ASSAI), apropiat discuţiilor de la Ministerul Mediului privind taxa auto 2018.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.