Ministrul finațelor anunță APOCALIPSA pentru BUGETARI
Economic

Ministrul finațelor anunță APOCALIPSA pentru BUGETARI

Ministrul finațelor anunță APOCALIPSA pentru BUGETARI

Anul 2018 nu va fi unul fericit pentru bugetari, întrucât, promisiunile făcute în campania electorală a PSD nu vor putea fi onorate. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul de finanțe Ionuț Mișa.

Astfel, în anul 2018 bugetarii nu vor mai primi bani pentru orele suplimentare, compensarea fiind în timp liber, dar nici  plăți compensatorii la pensionare. Mai mult se blochează ocuparea posturilor vacante din instituțiile publice. Totodată, nu se mai acordă tichete cadou, premii sau indemnizație de vacanță

„S-au luat măsuri pentru compensarea muncii suplimentare numai cu timp liber, neacordarea de tichete cadou, premii, a indemnizațiilor de hrană și de vacanță, neacordarea de ajutoare sau plăți compensatorii la pensionare. În 2018 ordonatorii de credite ai instituțiilor și autorităților publice ale administrației centrale vor trebuie să reducă cheltuielile cu bunurile și serviciile aferente întreținerii și funcționării instituției cu 10% comparativ cu plățile efectuate în 2017, cu anumite excepții. De asemenea, nu vor achiziționa autoturisme și mobilier, cu anumite excepții, iar posturile vacante vor fi blocate”, a spus Mișa, în Parlament.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.