România, pe punctul de a vinde gaze naturale Ungariei din Marea Neagra, la prețul pieței
Economic

Livrările de gaze naturale din Austria au revenit la normal. La fel și rețurile

Livrările de gaze naturale din Austria au revenit la normal. La fel și prețurile

Compania care operează terminalul de gaze naturale de la Baumgarten, estul Austriei, s-a concentrat miercuri pe identificarea cauzelor care au provocat explozia de marţi, după ce livrările de gaze către ţările vecine au revenit la normal, informează Reuters.
De asemenea, preţurile la gaze naturale au scăzut miercuri după ce, marţi, au crescut, întrucât explozia de la terminalul Baumgarten a provocat îngrijorări cu privire la aprovizionarea cu gaze în perioada de iarnă.
Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuţie în Austria pentru gazul natural venit din Rusia şi Norvegia.
Un purtător de cuvânt de la Gas Connect Austria a spus că deocamdată nu este clară amploarea pagubelor provocate de explozia care a avut loc marţi dimineaţa, adăugând că nu ştie dacă au fost depuse cereri de despăgubiri împotriva companiei.

„Am revenit la un regim normal de funcţionare. În prezent, ne îndreptăm atenţia spre identificarea cauzei incidentului şi evaluarea a ceea ce trebuie făcut în continuare pentru a repara instalaţia”, a declarat purtătorul de cuvânt de la Gas Connect Austria.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.