Prețurile producției industriale au crescut în octombrie
Prețurile producției indusRomânia, la coada clasamentului în UE în ceea ce privește producția industrialătriale au crescut în octombrie
Economic

E oficial.Prețurile producției industriale au crescut în octombrie

E oficial.Prețurile producției industriale au crescut în octombrie

Prețurile producției industriale au crescut în octombrie cu 0,4% în zona euro și în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

În octombrie, prețurile producției industriale au urcat în aproape toate statele membre ale UE. Singurele excepții fiind înregistrate în Danemarca (minus 1,5%), Cipru și Letonia (ambele cu minus 0,5%) și Estonia (minus 0,4%).

Cele mai semnificative creșteri au fost raportate în Belgia (2,4%), Irlanda (1,5%), România (1%) și Spania (0,8%).

Conform datelor Eurostat, prețurile producției industriale au crescut cu 2,5% în zona euro și cu 2,6% în UE, în octombrie comparativ cu perioada similară din 2016.

Toate statele au raportat creșteri ale prețurilor producției industriale. Cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în Belgia (6,9%), Bulgaria (5,5%), Polonia (4,5%), Ungaria (4,4%) și Irlanda (4,3%).

În România, prețurile producției industriale au înregistrat un avans anual de 3,3% în octombrie, după o expansiune similară în septembrie.

Citeste si: Adoptarea Proiectului de Buget 2018 este in dezbateri

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.