De ce sunt blocate un sfert din Monedele Bitcoin
De ce sunt blocate un sfert din Monedele Bitcoin
Economic

De ce sunt blocate un sfert din Monedele Bitcoin

De ce sunt blocate un sfert din Monedele Bitcoin

De ce sunt blocate un sfert din Monedele Bitcoin – Blockchain, tehnologia care stă la baza monedei virtuale, fac aproape imposibilă accesarea a aproape un sfert din monedele Bitcoin generate. Multiple măsuri de siguranță au fost aplicate, fiind deja cunoscut celebru caz al unui galez care şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin. Acestea ar fi valorat 131 de milioane de dolari, în ziua de azi (potrivit News.ro).

23% din toată masa de Bitcoin este blocată sub multiplele straturi de securitate, potrivit Chainanalysis, compania care monitorizează transferurile monedelor virtuale cu ajutorul portofelelor electronice. Estimativ, sunt blocate 3 milioane de monede care valorează, la valoarea actuală, aproximativ 52 de miliarde de dolari.

Asta se întâmplă pentru că posesorii nu recuperează parola şi cheia privată, iar monedele sunt pierdute definitiv, neexistând alte mijloace de recuperare. James Howells este un caz celebru. Galezul şi-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care în ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari. Prin distrugerea harddiskului, el a pierdut aşa-numita cheie secretă de identificare şi nu poate dovedi că este posesorul de drept al monedelor respective.

Marele avantaj pe care moneda virtuală îl are, este de fapt și un dezavantaj: eliminarea intermediarilor. Utilizatorul este singurul care deţine mijloacele (parola şi cheia secretă) de probare a posesiei.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.