Dacia Duster este maşina anului în Marea Britanie, la Sun Motor Awards 2018
Piața auto din România, creștere de peste 10%
Economic Social Ultima Ora

Dacia Duster este maşina anului în Marea Britanie, la Sun Motor Awards 2018

Dacia Duster a fost votată de un juriu format din jurnaliști, dar și de public drept cea mai apreciată mașină pentru accesibilitatea financiară, calitatea fabricaţiei şi capacităţile off-road, se arată într-un comunicat al Dacia, citat de AgerpresNoua Dacia Duster a câștigat titlul de „Value Car of the Year”, maşina valoroasă a anului, la prima gală a premiilor Sun Motor, organizată de tabloidul britanic „The Sun”.

„Am făcut calculele – poţi avea o Dacia Duster pentru acelaşi preţ ca al cafelei tale zilnice. Faptul că cititorii Sun pot deţine în lumea de astăzi o nouă maşină de familie pentru mai puţin de 10.000 de lire sterline este minunat, sincer. Fără nicio îndoială este cea mai bună maşină pe care o poţi cumpăra sub 10.000 de lire sterline”, a afirmat Nick Francis, editor auto al suplimentului The Sun on Sunday.

Gala Motor Awards a fost organizată în premieră de publicațiile The Sun, The Times, The Sunday Times şi talkSPORT. Aceasta oferă şansa cititorilor şi ascultătorilor să voteze noua lor maşină favorită, alături de experţi din industria auto, conform sursei citate.

Pe de altă parte, vânzările Dacia au scăzut cu aproape 45 la sută în septembrie, după cum reiese din datele publicate săptămâna trecută de Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Marea Britanie (SMMT).

Luna trecută, 2.470 de mașini Dacia au fost vândute pe piața britanică, în scădere cu 44,61 la sută faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 4.559 de unităţi.

De asemenea, în primele nouă luni din 2018, Dacia a vândut pe piaţa din Regat 18.264 de vehicule, în scădere cu 13,34 la sută faţă de perioada similară din 2017, când a înmatriculat 21.075 de unităţi. Cu toate acestea, Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Uniunea Europeană, după Germania.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.