Cine a cumpărat cel mai mare lanț de farmacii
Cine a cumpărat cel mai mare lanț de farmacii
Economic

Cine a cumpărat cel mai mare lanț de farmacii

Cine a cumpărat cel mai mare lanț de farmacii

Cine a cumpărat cel mai mare lanț de farmacii – Cehii de la Penta Investment, alături de o companie chineză, au cumpărat lanțul de farmacii Sensiblu de la proprietarul Pro-TV, care deținea și lanțul de farmacii.

Într-un comunicat al Penta Investment,cel mai mare lanţ de farmacii din Europa Centrală, proprietarul Dr.Max anunță achiziționarea grupului A&D Pharma (potrivit Economica).

„A&D Pharma Group va avea un nou proprietar. Achiziția grupului va aduce un aport semnificativ noului proprietar, Dr.Max, care desfășoară afaceri în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia. Tranzacția mai trebuie să obțină acordul autorităților pentru concurență, dar valoarea acesteia nu va fi făcută publică”

Rețelele Sensiblu și Punkt (distribuitorul Mediplus în Romania), sunt deținute de către A&D Pharma. A&D Pharma Marketing & Sales este una dintre cele mai mari platforme de marketing și vânzări farmaceutice din Europa Centrală și de Est.

O dată cu preluarea rețelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an, Dr. Max operează deja 31 de farmacii în România. Dr.Max va deveni liderul pieței farmaceutice din România prin preluarea celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente și a diviziei de Marketing & Sales (total de 4.500 de angajați).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.