ALERTĂ! Investitorii germani și-au pierdut încrederea în Guvernul Cîțu! Mesaj ferm al oamenilor lui Merkel! ”Alt Guvern!” 5
Economic Exclusiv Ultima Ora

ALERTĂ! Investitorii germani și-au pierdut încrederea în Guvernul Cîțu! Mesaj ferm al oamenilor lui Merkel! ”Alt Guvern!”

Oamenii de faceri din Germania, membrii ai Camerei de Comerț, Româno-Germană (AHK România), transmit că afaceriștii nemți nu mai au încredere în Guvernul Cîțu.

Aceștia consideră că este nevoie urgentă de un nou Executiv care să redea încrederea afaceriștilor în capacitatea României de a pune în aplicare reforme concrete.

”În contextul actualelor evenimente politice, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) dorește să informeze toți factorii de decizie politică că actualele evoluții politice au dus la pierderea încrederii companiilor germane în implementarea reformelor necesare și urgente”.

Capacitatea de reformă și, prin urmare, configurarea condițiilor cadru ale viitoarelor politici economice în România depinde în mare măsură de factorii de decizie politică, care nu ar trebui să se concentreze pe apariția crizelor politice, ci pe implementarea continuă a reformelor. România are nevoie de un guvern capabil să acționeze pentru a face față provocărilor economice imense, de la Green Deal la transformarea digitală a economiei și pentru a menține competitivitatea amplasamentului investițional.

În loc de noi probleme și incertitudini legate de viitor, companiile din România au nevoie de toată atenția și sprijinul politic și administrativ.

De exemplu, subvențiile oferite de UE trebuie să ajungă în economie, administrațiile trebuie să devină mai profesioniste și mai digitalizate și, astfel, nivelul de trai al populației să crească semnificativ, se arată într-un comunicat al afaceriștilor germani.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii