Un marinar a murit și altul a fost rănit după ce au căzut între remorchere în portul Constanța
Economic Social Ultima Ora

5,56 milioane de euro pentru modernizarea Portului Constanța

Compania Naționala Administrația Porturilor Maritime SA Constanța a anunțat că prin Programul Operațional Infrastructura Mare POIM 2014-2020 s-a semnat finanțarea proiectului „Implementarea unei dane specializate într-o zonă cu adâncimi mari (Dana 80)”.

Valoarea contractului este de 25,78 milioane de lei (5,56 milioane de euro), fără TVA, din care cofinanțarea UE este de peste 19 milioane de lei (4,1 milioane de euro), acoperind 75% din bugetul proiectului, iar 25% este contribuția de la bugetul de stat, adica 4,75 milioane de lei (peste 1 milion de euro).
Alături de lucrările specifice privind modernizarea Danei nr.80, ce implică instalarea de noi echipamente pentru dană, adecvate primirii de nave de cereale mai mari, proiectul vizează și extinderea infrastructurii feroviare până la parcul de silozuri. Realizarea racordului CF determină creșterea traficului feroviar și prin aceasta va duce la eficientizarea sistemului feroviar din sectorul fluvio-maritim al portului și al celui din țară.
Proiectul va avea o durată de execuție de 37 de luni (3 ani) și va fi realizat în perioada 1 iunie 2018-30 iunie 2021.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.