„Genocid“ la Ministerul Dezvoltării! Sute de concedieri! Suciu: „Ștefan, un diletant și imoral...“ 3
#coronavirus Politic Ultima Ora

„Genocid“ la Ministerul Dezvoltării! Sute de concedieri! Suciu: „Ștefan, un diletant și imoral…“

Deputatul Daniel Suciu, fost viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale și administrației publice în timpul exercitării mandatului de succes al Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, îl atacă pe actualul deținător al portofoliului, Ion Ștefan, în contextul în care acesta intenționează să dea afară câteva sute de funcționari din minister în cadrul unei controversate acțiuni de restructurare.

„Știrea că se dau funcționari afară din Ministerul Dezvoltării a produs un fior de bucurie tuturor ce au identificat oamenii din acel minister ca unelte politice, neamuri de-ale pesediștilor sau foștilor pediști, pilele lui x și y. Ținte numai bune de doborât… de către un ministru ce și-a aranjat 26 de rude și pile la vârful statului român. Eu i-am condus pe acești oameni și văd profesioniștii ce au evitat dezangajarea fondurilor europene, văd funcționarii ce lucrau în cel mai impropriu sediu de minister dintre toate, văd responsabilii miilor de investiții peste tot în această țară și pe cei care i-au impresionat pe europeni organizând evenimente de succes pe perioada președinției noastre a Consiliului UE. Da, poate unii ar trebui să plece, se știu ei care, dar nu accept ca un ministru diletant, un ministru de care toată opinia publică râde copios, un ministru care este dovedit pentru imoralitatea angajărilor făcute prin toate instituțiilor statului să dea lecții de cinste și profesionalism unor angajați ce pot oricând să-i predea noțiuni elementare de logică, exprimare, profesionalism și seriozitate. Chiar lecții de organizare de șantier pentru grinzi puse greșit. Cu siguranță Ion Ștefan este cel mai nepriceput și cel mai slab ministru ce a condus vreodată acest minister și sper doar să nu fie neamul domniei sale așa de numeros încât să încapă toți la minister“, a declarat Daniel Suciu.

„Genocid“ la Ministerul Dezvoltării! Sute de concedieri! Suciu: „Ștefan, un diletant și imoral...“ 4

Conform Hotărârii Guvernului României nr. 385/2020 privind organizarea și funcționarea ministerului, numărul de posturi alocate instituției a fost redus de la 1.020 de posturi la 765 posturi. Art. 19 stabilește că «măsurile de reorganizare a structurii organizatorice a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației se realizează în termen de minimum 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri în vederea respectării drepturilor la carieră ale funcționarilor publici». Potrivit unor surse din interior, citate de blogul lui Ion Cristoiu, Ștefan vrea să scape de actualii angajați ca să facă loc oamenilor din partidul său. Astfel, funcționarii publici, buni profesioniști, care nu au avut niciodată carnet de partid, se tem că vor fi concediați pentru a face loc liberalilor pe care vrea să-i recompenseze ministrul. „«Grindă» nu este doar redus intelectual, este și foarte rău”, au precizat sursele citate din cadrul ministerului.

Toate posturile din minister vor fi scoase la concurs. Au fost 1.020 de posturi în minister, vor rămâne 765 de posturi. Asta nu înseamnă că vor rămâne 765 de angajaţi în minister. Putem să ne oprim şi mai jos. Nu există nici cel mai mic semn de întrebare că acest minister nu ar fi fost politizat 100%, chiar cei care spun că au rămas de pe vremea lui X sau Y, între timp s-au decolorat sau s-au vopsit şi nu ştim exact de unde şi cum au mai apărut!

 

Ion Ștefan, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării și administrației

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.