E oficial! Am avut dreptate! S-a anulat reorganizarea controversată de la Ministerul Dezvoltării 13
#coronavirus #pandemie Exclusiv important iohannis orban Politic scandal Știrea Zilei

E oficial! Am avut dreptate! S-a anulat reorganizarea controversată de la Ministerul Dezvoltării

După cum NewsTeam v-a informat deja în exclusivitate, scandalul referitor la reorganizarea controversată de la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației a luat sfârșit prin intervenția președintelui Klaus Iohannis, înainte ca instanța sesizată de către peste 200 de funcționari publici să se pronunțe.

E oficial! Am avut dreptate! S-a anulat reorganizarea controversată de la Ministerul Dezvoltării 14Ținând cont de Decretul Președintelui României nr. 289/2020 de promulgare a Legii nr. 77/2020 pentru aprobarea Ordonanţei de urgență nr. 68/2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, au rezultat următoarele modificări aduse actului normativ primar:

– a fost modificat alin. (1) al art. 7 cu următorul cuprins: “(1) Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice își schimbă denumirea în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației”;

– a fost abrogat punctul V al art. 15 care avea următorul cuprins: „V. La data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului care reglementează înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ordonanţa Guvernului nr. 23/2016 privind înfiinţarea Institutului Naţional de Administraţie, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 658 din 29 august 2016, cu modificările şi completările ulterioare, se abrogă.”

E oficial! Am avut dreptate! S-a anulat reorganizarea controversată de la Ministerul Dezvoltării 15Prin urmare, la data intrării în vigoare a Legii nr. 77/2020, procedura de reorganizare prevăzută de art.9 și art.19 din Hotărârea Guvernului nr. 358/2020 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, încetează ca urmare a abrogării implicite în totalitate a actului normativ.

Sunt necesare astfel demersurile legale în regim de urgență în vederea punerii în acord cu decizia Parlamentului, respectiv revenirea la structura organizatorică și la statul de funcții în vigoare anterior intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 358/2020.

Aceasta este posibilă doar în aplicarea prevederilor alin.(3) ale art.64 din Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă, republicată 2, cu modificările și completările ulterioare, prin emiterea unei noi hotărâri de guvern, în fapt fiind vorba despre abrogarea definitivă a Hotărârii Guvernului nr. 358/2020 nefiind admisă ca prin abrogarea unui act de abrogare anterior să se repună în vigoare actul normativ inițial.

Astfel conținutul Hotărârii Guvernului nr. 51/2018 (structura organizatorică, numărul de posturi, instituțiile în subordinea sau sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației) va fi reluat în cuprinsul noii hotărâri de Guvern privind organizarea și funcționarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației cu luarea în considerare a prevederilor art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 68/2019 în forma modificată de Legea nr. 77/2020, în sensul schimbării doar a denumirii Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației.

E oficial! Am avut dreptate! S-a anulat reorganizarea controversată de la Ministerul Dezvoltării 16Surse din cadrul instituției ne-au relatat cu lux de amănunte cele petrecute în ultimele zile, dar și concluziile trase inclusiv în urma ședinței de guvern de joi seară. Practic, vinovat de toată această poveste care reprezintă un prejudiciu grav de imagine pentru Partidul Național Liberal este considerat, pe lângă ministrul Ion Ștefan, secretarul general adjunct Marius Mihai Vasiliu, cel care a avut pâinea și cuțitul la dispoziție începând de când a fost demarată acțiunea de reorganizare.

Ministrul Ion Ștefan regretă acum câ i-a dat credit total lui Marius Vasiliu. Acesta a făcut ce a vrut, dar nu și-a asumat nimic în nume propriu și când a fost mai greu a lăsat-o să lupte singură pe secretara de stat Vetuța Stănescu prin Parlament“, ne-au dezvăluit surse politice.

Conform acestora, s-a luat decizia, la nivel înalt, ca în perioada următoare să se facă o nouă analiză temeinică a activității ministerului, care va fi coordonată chiar de la Palatul Victoria, urmând ca o altă reorganizare să fie demarată după alegeri, foarte probabil de către un alt ministru, în condițiile în care Ion Ștefan se pregătește deja intens pentru alegerile locale de la Focșani. E oficial! Am avut dreptate! S-a anulat reorganizarea controversată de la Ministerul Dezvoltării 17În aceste condiții, săptămâna viitoare absolut toți funcționarii demiși vor fi repuși pe vechile funcții, cu excepția celor care au părăsit deja instituția prin transfer în această perioadă. 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii