Ziua Internațională a Familiei, 15 mai. Ce promite Guvernul Dăncilă
Propunere bombă din PSD. Copiii majori, obligați să își susțină financiar părinții
Ultima Ora Politic

Ziua Internațională a Familiei, 15 mai. Ce promite Guvernul Dăncilă

În declarația sa politică ,,De Ziua Internațională a Familiei, 15 mai, să reflectăm la importanța familiei pentru societatea românească de azi și de mâine. Viitorul familiei stă în susținerea copiilor, iar în acest sens, coaliția a adoptat luna trecută, “gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar” care așteaptă discutarea de către CCR a sesizării de neconstituţionalitate, pe data de 5 iunie, la 4 zile după Ziua copilului (1 iunie), deputatul băcăuan Claudiu-Augustin Ilișanu, membru în Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, transmite următorul mesaj: ,,Familia reprezintă locul de unde plecăm și unde ne întoarcem de fiecare dată, întrucât reprezintă elementul central în jurul căruia se organizează întreaga noastră existență. Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat, pe 15 mai 1993, celebrarea la această dată a Zilei internaționale a familiei. În viziunea noastră creștină și românească, uniunea dintre un bărbat și o femeie reprezintă cea mai veche instituție, binecuvântată de Dumnezeu în Rai odată cu Adam și Eva și singura taină celebrată în doi, prin nunta de la Cana Galileei, așa cum știm din istoria biblică“.

Claudiu-Augustin Ilișanu menționează în continuare: ,,Deși societatea modernă cunoaște astăzi numeroase devieri de la fundamentele familiei naturale, și avansează de multe ori posibilitatea reducerii importanței familiei tradiționale sau chiar a inutilității acesteia în timpurile avansate ale tehnologiei, tocmai aceste pseudo-atitudini promovate de anumite grupuri sociale creează din ce în ce mai multe cazuri de rătăciri, depresii și tulburările de comportament. Libertatea și demnitatea umană sunt cele mai de preț principii, iar ele își găsesc sensul în maturitatea familiară în care fiecare trăiește și se dedică celuilalt, iar acest model de viață, promovat de străbunii noștri și de morala creștină pe care am moștenit-o, trebuie să rămână la fel de actual și pentru generațiile viitoare.

Ziua Internațională a familiei este sărbătorită în toate județele țării, ea având importante valențe în cadrul societății. Nici  în Bacău nu lipsesc inițiativele în acest sens: pe data de 19 mai în Parcul Unirii -1 decembrie 1918 se vor organiza diverse activități recreative pentru părinți și copiii. România este o țară tradițională în care moralitatea și tradiția trebuie să rămână fundamentele civilizației noastre, iar copiii trebuie să beneficieze de o creștere și o educație sănătoasă care înainte de toate vin din cadrul familiar. Coaliția de guvernare pune un accent deosebit pe susținerea celor tineri, pe dezvoltarea generațiilor, pentru că nouă ne pasă de viitorul României. Pentru ca părinții să le poată garanta copiilor un standard de educație pe viitor, coaliția de guvernare a adoptat, la începutul lunii trecute, Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.104/2018 privind implementarea programului guvernamental “gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”. Proiectul constă în crearea, la libera alegere a părinţilor, a unui cont special de economisire sub formă de depozit, pentru oricare copil sub 18 ani. Copiii care au deschise astfel de conturi beneficiază de o primă de la stat în valoare de 600 lei anual până la împlinirea vârstei de 18 ani, cu condiţia ca suma depusă în cont în anul respectiv să fie de minimum 1.200 lei. Practic, statul român le oferă o dobândă de 50% din valoarea depozitului sub forma acestei prime.

Copiii sunt viitorul țării noastre, iar pentru o continuitate a poporului român trebuie să acordăm maximă importanță familiei românești și copiilor care se nasc, cresc și se dezvoltă în familie. Sperăm ca la scurt timp după Ziua copilului, pe care o vom celebra la 1 iunie, să putem vorbi despre implementarea programului „gROwth – Contul individual de economii Junior Centenar”, întrucât sesizarea de neconstituţionalitate asupra Legii făcută de președintele României va fi discutată de Curtea Constituțională a României pe data 5 iunie“.

Claudiu-Augustin Ilișanu concluzionează: ,,Știm cu toții cât de importante sunt familia și copiii pentru dezvoltarea societății românești. Împlinirea se realizează și se regăsește numai în cadrul familiei ce trebuie să rămână fundamentul unei societății morale și solide. În cadrul familiei regăsim bucuria; ea ne maturizează pe fiecare dintre noi și ne face să avem experiența tuturor etapelor existenței.  Deși cu toții ne dorim evoluția către modernitate, nu trebuie să renunțăm la ceea ce este vechi și solid. Familia este eternă, iar funcția ei socială va rămâne la fel, pentru că din ea ne tragem seva pentru prezent și viitor. La mulți ani tuturor familiilor, românești, europene sau internaționale!“ a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Claudiu Augustin Ilișanu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.