Bilanțul președinției României la Grupul de lucru pentru Agenda 2030 din cadrul Consiliului UE
Prima Președinție română a Consiliului UE a fost un test de maturitate. Cum a trecut țara noastră
Ultima Ora Politic

Ziua Europei sub patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

Deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a depus marți, 7 mai, o declarație politică cu tema: ”Ziua Europei sub patronajul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene”.

În cadrul declarației politice, deputat dr. Maricela Cobuz a precizat faptul că, an de an, la data de 9 mai este celebrată Ziua Europei, eveniment care marchează pacea şi unitatea în Europa. Data marchează ziua istorică în care a fost pronunţată declaraţia Schuman, în 1950, reprezentând primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi.

Începând cu 1 ianuarie 2019, România a preluat portofoliul Președinției Rotative a Consiliului Uniunii Europene, astăzi contribuind direct la crearea politicilor europene, la dezvoltarea şi modernizarea societăţii, pe toate planurile de activitate.

Pentru a marca Ziua Europei, instituțiile UE își deschid porțile pentru public în zilele de 4 mai (la Bruxelles), 9 mai (la Luxemburg) și 19 mai (la Strasbourg), cu scopul de a descoperi rolul instituțiilor europene în viața cetățenilor. La Bruxelles și Strasbourg, tema de anul acesta este configurarea viitorului Europei. De asemenea, în toată Europa, înclusiv în România, vor fi organizate evenimente și activități pentru toți cetățenii cu scopul informativ asupra activității instituțiilor UE.

Pe data de 4 mai, România a fost promovată la instituțiile europene din Bruxelles cu ocazia “Zilei porților deschise”. Evenimentul a avut ca scop promovarea României digitale, interactive, creative, elemente care se regăsesc printre prioritățile Președinției române a Consiliului UE. Cu acest prilej, mii de vizitatori care au trecut porțile Consiliului Uniunii Europene au avut ocazia să descopere mai multe informații despre țara noastră.

La finalul declarației, deputatul PSD de Suceava, dr. Maricela Cobuz, a ținut să precizeze că, în calitate de deputat, va milita pentru o Europă unită și va promova politicile menite să sprijine cetățenii României” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Maricela Cobuz.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.