Corupția ucide. Zi Decisivă pentru Rovana Plumb. Fostul ministru la judecata europarlamentarilor juriști
Rovana Plumb
Ultima Ora Externe Politic

Corupția ucide. Zi Decisivă pentru Rovana Plumb. Fostul ministru la judecata europarlamentarilor juriști

Zi decisivă, luni, pentru soarta Rovanei Plumb. Comisia Juridică din Parlamentul European urmează să anunțe, oficial, dacă își dă acceptul pentru ca Rovana Plumb să meargă, mai departe, pe drumul spre confirmarea în poziția de comisar european pentru Transporturi.

Euroaleșii s-au pronunțat deja împotriva candidaturii Rovanei Plumb. Ceea ce se va întâmpla luni este consecința unui vid de procedură.

Săptămâna trecută, după ce au votat în Comisia juridică, au trimis o scrisoare președintelui Sassoli în care explicau votul. Dar, din cauza acestui vid de procedură, președintele Parlamentului European nu s-a grăbit să o informeze pe Ursula von der Leyen și le-a trimis o scrisoare prin care le cere clarificări.

Luni, eurodeputații se întâlnesc și probabil vor trebui să dea un verdict mai clar, dacă Rovana Plumb poate sau nu să devină comisar european.

Se pregătesc în culise și alte nume precum Ramona Mănescu, Dan Nica sau Victor Negrescu. Social democrații sunt, deci, pregătiți și pentru un răspuns negativ la adresa Rovanei Plumb.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.