Zeci de kilograme de droguri, găsite în urma unor percheziţii la traficanţi
Zeci de kilograme de droguri, găsite în urma unor percheziţii la traficanţi
Social Ultima Ora

Zeci de kilograme de droguri, găsite în urma unor percheziţii la traficanţi din Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. 20 de persoane duse la audieri, de procurorii DIICOT

Procurorii DIICOT şi poliţiştii anti-drog au descoperit, joi, în urma unor percheziţii făcute la adrese din judeţele Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, zeci de kilograme de substanţe stupefiante.

Descinderile în dosarul coordonat de DIICOT Biroul Teritorial Bistriţa-Năsăud au avut loc, joi dimineaţă, la 11 adrese din judeţele Bistriţa–Năsăud şi Maramureş, într-un dosar traficul de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni, fără drept, cu substanţe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

La data de 16.03.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Bistrița-Năsăud efectuează 11 percheziţii domiciliare pe raza județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș, într-o cauză având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și efectuarea de operațiuni, fără drept, cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut că, începând cu anul 2022, mai multe persoane au comercializat droguri de risc (canabis) și substanțe cu efecte psihoactive consumatorilor din județele Cluj și Bistrița-Năsăud, contra unor sume de 50 și 100 de lei/gram.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate în această dimineață, au fost identificate și ridicate cantitățile de aproximativ 30 de kilograme de canabis, 3 kilograme de substanțe psihoactive, sumele de 80.400 lei și 710 euro, o mașină de numărat bani, 490 de plicuri noi cu sistem ziplock, 7 grindere, mai multe terminale mobile și dispozitive de stocare a datelor.

Zeci de kilograme de droguri
Zeci de kilograme de droguri

Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul DIICOT Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud

Acţiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj Napoca, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și Serviciilor Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție ale județelor Bistrița-Năsăud, Maramureș, Mureș și Cluj.

Suportul de specialitate a fost asigurat Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, anunță DIICOT.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.