Aurul României merge la Moscova. Dezvăluire uluitoare. PSD tace mâlc 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Aurul României merge la Moscova. Dezvăluire uluitoare. PSD tace mâlc

Senatorul liberal, Florin Cîțu, a scris pe Facebook că „In 2017 guvernul a inițiat un proiect de lege prin care România își majora participatia la o banca cu sediul la ..atenție, Moscova. Banca se numește Banca Internațională de Investiții. Este o bancă înființată pe vremea comuniștilor pentru zona economică controlată de URSS.” Senatorul Cîțu mai spune că Liviu Dragnea vrea să transfere aurul României de la Londra la această bancă rusescă și se întrabă ce zic partenerii noștri strategici. PSD nu a comentat sub nicio formă această informație. Grupul Digi 24 a infirmat oficial orice legătură cu banca mai sus menționată, așa cum susține, în textul său, Florin Cîțu.

 

Aurul României merge la Moscova. Dezvăluire uluitoare

” Dovada că guvernul PSD-ALDE lucrează pentru ruși.

De câteva luni de zile vă spun că multe din deciziile guvernului au legatură directă cu Moscova.

Ma tot întrebam de ce nu fac FSDI mai repede. Ne spuneau că este esential pentru programul de guvernare al PSD + ALDE.

Daca vă mai aduceti aminte anul trecut Ungaria câștiga dreptul de a exporta gazele românesti exploatate off – shore.

Dar, Putin, Dragnea și V. Orban aveau nevoie de un vehicul financiar prin care să finanțeze achizitionare de active, resurse în țari cu importanta strtegica din UE. Un vehicul prin care să intre bani rusesti și să iasa bani “curati”.

Dupa cum stiti Rusia este supusa unor sanctiuni economice din partea partenerilor nostri strategici. Romania este obligata sa respecte aceste sanctiuni.

In 2017 guvernul a initiat un proiect de lege prin care Romania isi majora participatia la o banca cu sediul la ..atentie, Moscova.

Ce este cu aceasta bancă?

Banca se numeste Banca Internationala de Investitii. Este o banca infiintata pe vremea comunistilor pentru zona economica controlata de URSS. Dupa 1990 Polonia si Ungaria s-au retras. Romania nu. Iar banca, evident rămăsese fara activitate.

Vladimir Putin a resuscitat aceasta banca in 2012. Relatiile sale personale cu Victor Orban au facut ca Ungaria sa revina ca actionar al acestei banci in 2015. Mai mult, Ungaria a devenit cel mai mare actionar al acestei banci. Alti actionari, Cuba (va aduceti aminte de escala lui Teodorovici la Moscova in drum spre Cuba), Republica Socialista Vietnam, Mongolia, etc..

Intrebarea pentru noi, este clara. De ce baga România mai multi bani într-un vehicul financiar care nu are legatura cau partenerii nostri strategici? Un vehicul care evident reprezinta interesele Rusiei in UE. Simplu. Pentru că așa vrea Dragnea.

Majorarea de capital pe care a facut-o Romania, a fost precedata de vizitele dese ale ministrului de externe ungar la Bucuresti.

In acealsi timp va aduceti aminte de scandalul legii off-shore. Dragnea a schimabt legea până a iesit asa cum au vrut rusii.

Sau oug 114/2018. Asa cum v-am aratat de mai multe ori, primii si singurii care au beneficiat au fost rusii. Mai mult, aceasta ordonanta are rolul de a scadea pretul activelor unor banci si al altor companii private din sectoare diferite ale economiei, pentru a putea fi preluate de “salvatori” prin acest vehicul. Astfel, Rusia devine proprietar in zone strategice din economia Romaniei.

BII este una dintre cele mai active pe piata de capital si de obligatiuni din RO. Bineinteles ca achizitioneaza si obligatiuni de stat.

Aceasi banca, controlata direct de Putin, se pare ca este in procedura de achizitionare a unui pachet important de actiuni in grupul Digi 24. Interesant, nu?

Este evident, pentru mine, ca Putin, V. Orban si Dragnea au creat un vehicul prin care sa intre bani din afara UE in interiorul UE dar mai ales care sa functioneze in interiorul UE fara sa fie sanctionat. Asta inseamna sa fii mafiot!

Urmeaza partea cea mai periculoasa pentru UE.

BII prin decizia rusilor isi muta sediul in inima UE. Unde credeti? Da, La Budapesta.

Si mai important. ATENTIE!

Toti angajatii bancii vor avea statut de diplomat. Asta înseamna ca nu pot fi arestati sau retinuti. Punct. Orice ar face. De ce ar avea angajatii unei banci nevoie de acest statut?

Uite asa trei dictatori, fac un vehicul financiar, cu sediul in UE controlat de rusi, si care nu poate fi supus sanctiunilor europene.

Este BII calul Troian al lui Putin in inima UE? Da, in opinia mea.

Acum intelegeti de ce zicea Teodorovici ca nu are nevoie de bani de la banci?

Este clar acum ce este cu escala la Moscova?

Eugen Teodorovici este implicat direct. El este reprezentatul Romaniei in boardul guvernatorilor acestei banci. Mai mult Romania are si un vicepresedinte executiv in conducerea bancii. Venit din MFP si care sta la Moscova.

La final, cateva intrebari legitime?

– ce părare au partenerii nostri americani în legatura cu aceasta situatie, ei pun sancțiuni Rusiei iar guvernul de la București lucreaza cu ei?

– ce parare are CE de aceste golanii ale guvernului Dragnea?

– serviciile de informatii romanești știau de aceste lucruri? Dacă știau l-au informat pe Presedintele Romaniei?

Eu, senatorul Florin Citu, cred ca toate cele prezentate astazi, alaturi de pozitia guvernului Romaniei fata de paradisurile fiscale, au un singur scop.

Cineva doreste sa creeze un alt parteneriat economic si politic din care sa faca parte si Romania. Un parteneriat economic si politic care sa nu se supuna rigorilor UE si SUA, dar care sa actioneze in interiorul acestor zone.

#RomaniaFaraPSDsiALDE #RomaniiTrebuieSaStie

P.S. Este de neînțeles de ce Dragnea vrea să transfere aurul de la Londra la această bancă.”,   a scris Florin Cîțu pe Facebook.

”RCS & RDS vă transmite poziția de mai jos, ca urmare a informațiilor preluate, azi, de o parte a mass-media, pornind de la o postare a unui senator român, pe o rețea de socializare:

Precizăm că referirile la Digi24 din postarea preluată și de o parte a mass-media sunt speculații total nefondate. Deși informațiile au fost, ulterior, retrase de pe contul autorului, considerăm ca fiind necesare clarificările de mai jos, pentru a preveni răspândirea unor neadevăruri în legătură cu anumite activități sau linii de business ale companiei noastre. Digi24 este brandul televiziunii de știri care aparține Grupului Digi | RCS & RDS, fiind doar una dintre activitățile de media din portofoliul firmei românești RCS & RDS S.A. Nici RCS & RDS, nici postul Digi24 nu poartă discuții sau negocieri cu Banca Internațională de Investiții privind o eventuală tranzacție, contrar informațiilor din postarea politicianului român. Orice speculație referitoare la operațiunile derulate de societatea noastră, filială a unei companii listate la Bursa de Valori București, ar putea fi interpretată drept o tentativă de manipulare și influențare a pieței de capital. Ținând cont de cele de mai sus, îi solicităm domnului senator să publice prezenta poziție în aceleași condiții ca informația inițială și facem apel către jurnaliștii și publicul de bună credință să descurajeze diseminarea acestor speculații. Departamentul Comunicare și CSR”, scrie în comunicatul trimis la redacție de Grupul Digi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.