ALERTĂ. Dacian Cioloș scrisoare de ultimă oră pentru premierul Viorica Dăncilă. Ce-i cere acesteia
Ultima Ora Politic

Viorica Dăncilă a ajuns la mâna lui Dacian Cioloș: ”Aștept să văd care este interpretarea Guvernului PSD-ALDE pentru integritate”

Preşedintele Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate (PLUS), Dacian Cioloş, președintele unui grup care este și parlamentar european, o așteaptă pe Viorica Dăncilă la cotitură.

”Văd că doamna Dăncilă spune în ședința de guvern că i-a cerut Ursulei von der Leyen „un portofoliu important pentru România“ în viitoarea Comisie. Sunt convins că doamna președintă aleasă a Comisiei Europene i-a explicat faptul că portofoliile nu se oferă unor țări, ci se atribuie comisarilor europeni.

Înainte de a vorbi de portofoliu, trebuie să știm cine e candidatul pentru poziția de comisar desemnat de România și dacă acesta îndeplinește criteriile de integritate și de competență și are experiența necesară pentru un portofoliu sau altul. Sunt state membre care au clarificat de mult numele viitorului comisar desemnat, tocmai pentru a putea susține pentru acesta un portofoliu relevant.

Și eu m-as bucura să pot audia și susține în Parlamentul European un comisar european din România integru, competent și credibil la nivel european. Aștept în continuare să văd care este interpretarea Guvernului PSD-ALDE pentru integritate, competență, profesionalism și anvergură europeană”, scrie Dacian Cioloș pe Facebook.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.