Video. Preşedintele Klaus Iohannis, la Casa Albă. Donald Trump îşi exprimă susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver 1
Ultima Ora Politic

Video. Preşedintele Klaus Iohannis, la Casa Albă. Donald Trump îşi exprimă susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, marţi, la Casa Albă, de preşedintele SUA Donald Trump. Președintele american și-a exprimat susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver.

Într-o declaraţie dată publicităţii de Casa Albă, preşedintele Donald Trump reafirmă şi întăreşte Parteneriatul dintre SUA şi România şi îşi exprimă susţinerea pentru eforturile României de a intra în programul Visa Waiver, în acord cu cerinţele legislaţiei Statelor Unite.

La rândul său, Iohannis a declarat, la Washington, după întâlnirea cu Trump, că preşedintele SUA este foarte interesat de creşterea prezenţei militare americane în România şi că discuţii tehnice vor avea loc cu secretarul Apărării. Iohannis a spus că a fost exprimată şi preocuparea legată de modificările la legislaţia fiscală. Declaraţia Comună a preşedinţilor României şi SUA, Klaus Iohannis şi Donald Trump, subliniază angajamentul reciproc faţă de statul de drept şi o justiţie independentă, care sunt puternic susţinute de poporul român şi subliniază că buna guvernare constituie baza securităţii şi prosperităţii noastre comune.

Documentul face referire la crearea de noi oportunităţi pentru creşterea securităţii, dezvoltării şi prosperităţii, şi pentru a răspunde mai bine provocărilor şi responsabilităţilor globale pe care le împărtăşim. De asemenea, declaraţia menţionează evitarea riscurilor de securitate care însoţesc investiţiile chineze în reţelele de telecomunicaţii 5G şi subliniază opoziţia faţă de Nord Stream 2 şi alte proiecte care îi fac pe aliaţii şi partenerii noştri dependenţi energetic faţă de Rusia.

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, după întrevederea cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump

Declarație de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis, după întrevederea cu Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. TrumpPentru a fi la curent cu următoarele transmisiuni în direct, vă rugăm să dați like paginii Privesc.Eu!

Publicată de Privesc.Eu pe Marţi, 20 august 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.