Tudorel Toader, lovit din plin. Nici UDMR nu îl mai susține
Ultima Ora Politic

Ungurii au luat foc! Un politician român a fost avertizat

UDMR a reacționat dur la declarațiile făcute de liderul USR, Dan Barna, care a atenționat că votul pe criterii etnice ar trebui să fie o amintire în România, scrie stiripesurse.ro.

Hegedüs Csilla, purtătorul de cuvând al UDMR a declarat că ‘Astăzi, Dan Barna a declarat la Târgu Mureș că chestiunea etnică trebuie depășită. Noi nu credem că trebuie depășită, trebuie rezolvată și noi acest lucru încercăm de ani de zile. Se comportă ca un copil mic, ca cineva care închide ochii să nu vadă problemele. Eu am o singură întrebare. Ce a făcut el ca această problemă să fie rezolvată, nu depășită’.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, că România ar trebui să depăşească acest „clivaj etnic” în care fiecare votează cu etnia lui şi că într-o Românie civilizată, modernă şi educată chestiunea etnică nu ar mai trebui să fie de actualitate.

„Acesta este exemplul pe care USR îl dă, avem şi români, şi maghiari într-o perfectă şi normală colaborare. Cred că România ar trebui să depăşească acest clivaj etnic în care fiecare votează cu etnia lui. Pentru că, în realitate, România este un stat european, un stat deschis, este un stat în care cetăţenia e mai mult decât apartenenţa la o minoritate sau alta, este un element de a fi european într-o ţară europeană. Şi atunci eu am o aşteptare, USR dă acest exemplu, am avut la conducerea partidului şi avem în continuare vicepreşedinte de naţionalitate maghiară, lucrurile acestea nu există. Această temă trebuie depăşită, tinerele generaţii şi noile generaţii dau acest exemplu şi încurajez în continuare, fiind aici, în Târgu Mureş, şi pe maghiari, şi pe români să vină în USR, să vină în PLUS, pentru că de fapt trebuie să salvăm şi să reparăm România. Într-o Românie civilizată, într-o Românie modernă, educată, (…) chestiunea etnică trebuie depăşită şi eu consider că nu ar mai trebui să fie de actualitate”, a precizat Dan Barna.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii