Uluitor: 5 milioane de dosare de pensionare trebuie recalculate, pentru că sunt întocmite ilegal! 1
Ultima Ora Economic Justiție Politic

Uluitor: 5 milioane de dosare de pensionare trebuie recalculate, pentru că sunt întocmite ilegal!

O Hotărâre a Înaltei Curți de Casație și Justiție cere ca dosarele de pensionare să fie calculate în conformitate cu veniturile tarifare, nu din cele de încadrare, ceea ce mărește punctul de pensie în foarte multe cazuri. Interesant este că acestă hotărâre este evitată de Casele de Pensii, deși neaplicarea unei hotărâri judecătorești este caz penal.

Președintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate col. (r) Mircea Dogaru, spune că: ”Toate dosarele de pensionare din România au calculele făcute greșit, pentru că s-au făcut ilegal, ținând cont la calcularea punctului de pensie doar de saleriul de încadrare, nu de slariul tarifar, pentru care salariații au plăti CAS. Acest lucru a fost reparat de o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție din 2011, pe care nu a aplicat-o nimeni. Toate dosarele trebuie recalculate, pentru că sunt întocmite ilegal!”

Este vorba despre Decizia ÎCCJ nr.19/17.102012 în Dosarul nr.18/2011: ”Formele de retribuire obţinute în acord global, prevăzute de art. 12 alin. 1 lit. a) din Legea retribuirii după cantitatea şi calitatea muncii nr. 57/1974, vor fi luate în considerare la stabilirea şi recalcularea pensiilor din sistemul public, dacă au fost incluse în salariul brut şi, pentru acestea, s-a plătit contribuţia de asigurări sociale la sistemul public de pensii”. Decizia este obligatorie, potrivit art. 3307 alin. 4 din Codul de procedură civilă.

Deci: în dosarul de pensionare trebuie să se țină cont de toate formele de participare la fondul de pensii, nu numai slalariul de bză. Ca atare, trebuie luate la mână, adică la recalculare, 4.967.343 de dosare ale actualilor pensionari!

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.