Ultima oră. Dan Nica, noua propunere a României pentru funcția de comisar european 1
Ultima Ora Politic

Ultima oră. Dan Nica, noua propunere a României pentru funcția de comisar european

Dan Nica este noua propunere a PSD pentru postul de comisar european. Nica a fost votat în unanimitate de liderii PSD reuniți în ședința Comitetului Executiv. Noua propunere vine, după ce Rovana Plumb a fost respinsă din cauza declarației de avere. Dan Nica a fost acuzat în dosarul Microsoft de abuz în serviciu. A scăpat după ce s-au prescrie faptele.

Dan Nica este noua propunere a României pentru funcția de comisar european la transporturi, după ce Rovana Plumb a fost respinsă. Astfel, noua propunere va fi înaintată de către premierul Viorica Dăncilă către Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

Rovana Plumb a primit un vot negativ, joi, în Comisia juridică a Parlamentului European pentru funcţia de comisar european. Votul vine după ce Plumb a fost audiat, joi, în Comisia JURI a Parlamentului European, în legătură cu nepotrivirile din declaraţiile de avere.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi nu sunt apţi pentru funcţia de comisar european. Comisia a trimis o scrisoare către preşedintele PE.

Ursula von der Leyen, preşedintele-ales al Comisiei Europene, a cerut luni României şi Ungariei să propună „persoane adecvate” şi care să corespundă portofoliilor alocate, avertizând că în caz contrar ar putea solicita alte propuneri. Aceasta „aşteaptă noi nume” din partea României şi Ungariei, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene citat de site-ul Politico.eu.

Menționăm că Dan Nica a fost acuzat în dosarul Microsoft de abuz în serviciu, dar investigațiile s-au lungit până când faptele s-au prescris.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii