PSD a explodat după declarația Președintelui. ”Vrea să prostească toți românii”
Ultima Ora Justiție Politic Social

Ultima oră. A fost depusă o plângere penală împotriva lui Klaus Iohannis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație

Lovitură pentru Klaus Iohannis! A fost depusă o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație împotriva acestuia, dar și împotriva lui Teodor Meleșcanu. Aceștia sunt acuzați că au încălcat prevederile legale în vigoare. Petentul este Cătălin Stochiță, fost consilier în Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 5.

Ultima oră. A fost depusă o sesizare lui Klaus Iohannis la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație

,,Astăzi, 26 martie 2019, am depus o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta de Justiție și Casație privind posibile încălcări ale prevederilor legale în vigoare de către domnul Iohannis Klaus Werner – Președintele României și de către domnul Teodor Viorel Meleșcanu – Ministrul Afacerilor Externe privind săvârșirea următoarelor infracțiuni:

a) înaltă trădare – art. 398 din Codul Penal respectiv art. 394-397 din Codul Penal

b) abuz în serviciu – art. 297 alin. 1 din Codul Penal;

c) neglijență în serviciu- art. 298 din Codul Penal;

d) uzurparea funcției – art. 300 din Codul Penal;

întrucât persoanele menționate mai sus refuză să adopte deciziile legale, prevăzute inclusiv în Constituția României, privind:

1. mutarea sediului oficial al Ambasadei României din Statul Israel de la Tel Aviv la Ierusalim;

2. numirea Ambasadorului României în Statul Israel conform documentelor emise de MAE privind selectarea și nominalizarea Ambasadorului, extrasul (stenograma) ședinței Guvernului României și documentelor transmise către Președintele României – Domnul Klaus Werner Iohannis;

Am solicitat începerea procedurilor specifice urmăririi penale IN REM și în cazul existenței unor probe de netăgăduit să se dispună urmărirea penală IN PERSONAM asupra persoanelor precizate precum și asupra altor demnitari care sunt vinovați pentru săvârșirea infracțiunilor menționate.

Președintele Klaus Werner Iohannis încalcă în mod abuziv prevederile din Articolul 91 din Constituția României privind Atribuțiile în domeniul Politicii Externe:

“(1) Președintele încheie tratate internaționale în numele României, negociate de Guvern, și le supune spre ratificare Parlamentului, într-un termen rezonabil. Celelalte tratate și acorduri internaționale se încheie, se aprobă sau se ratifică potrivit procedurii stabilite prin lege.(2) Președintele, la propunerea Guvernului, acreditează și recheamă reprezentanții diplomatici ai României și aprobă înființarea, desființarea sau schimbarea rangului misiunilor diplomatice.(3) Reprezentanții diplomatici ai altor state sunt acreditați pe lângă Președintele României.”

Președintele Klaus Werner Iohannis acționează la ordinele Cancelarului Germaniei – Angela Merkel și astfel sunt îndeplinite condițiile prevăzute la art. 398 din Codul Penal privind Înalta trădare:

“Faptele prevăzute în art. 394-397, săvârșite de către Președintele României sau de către un alt membru al Consiliului Suprem de Apărare a Tarii, constituie infracțiunea de înaltă trădare și se pedepsesc cu detențiune pe viață sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.”

De asemenea, am depus o solicitare către Președintele Camerei Deputaților pentru a analiza posibilitatea declanșării procedurilor parlamentare privind suspendarea domnului Iohannis Klaus Werner din funcția de Președinte al României, conform prevederilor din Articolul 96 din Constituția României:

“Punerea sub acuzare

(1) Camera Deputaților și Senatul, în ședință comună, cu votul a cel puțin două treimi din numărul deputaților și senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Președintelui României pentru înaltă trădare.

(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi inițiată de majoritatea deputaților și senatorilor și se aduce, neîntârziat, la cunoștință Președintelui României pentru a putea da explicații cu privire la faptele ce i se impută.

(3) De la data punerii sub acuzare și până la data demiterii Președintele este suspendat de drept.

(4) Competența de judecată aparține înaltei Curții de Casație și Justiție. Președintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare.

În fapt, conform informațiilor vehiculate în mass-media (tv, radio, ziare on-line), pe rețelele de socializare (Facebook, twitter și alte rețele) și declarațiilor publice ale unor lideri politici, jurnaliști și lideri ai societății civile, domnul Klaus Werner Iohannis-Președintele României refuză să adopte decizia legală privind relocarea Ambasadei României la Ierusalim la solicitarea directă a doamnei Angela Merkel – Cancelarul Germaniei.

Cancelarul german Angela Merkel i-a cerut Președintelui român Klaus Iohannis să nu mute sediul Ambasadei României în Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, a scris Jerusalem Post. În încercarea a opri demersurile României de a muta Ambasada la Ierusalim, Cancelarul Germaniei i-a solicitat Președintelui Klaus Iohannis în luna aprilie 2018 să blocheze acțiunile destinate mutării reprezentanței diplomatice. Surse occidentale au declarat pentru Jerusalem Post că Merkel a făcut demersuri pe lângă Președintele României în acest sens. De asemenea, publicația relatează că acțiuni similare au vizat și alți politicieni ca parte a campanie de blocare a relocării la  Ierusalim a Ambasadelor statelor europene, în mod special a statelor membre UE. Jerusalem Post susține că intervenția doamnei Merkel nu a fost negată de Guvernele României șiGermaniei.În ultima perioadă de timp, domnul Klaus Werner Iohannis sabotează activitatea Guvernului României prin toate mijloacele – a refuzat să semneze decretele de numire a miniștrilor (vezi cazul miniștrilornominalizați de PSD: Olguța Vasilescu și Mircea Drăghici), a refuzat să adopte Legeaprivind bugetul de stat, inventează motive puerile pentru a trage de timp cu scopul ascuns ca scena politică românească să evolueze pe făgașul dorit de domnul Klaus Werner Iohannis,  respectiv  implicarea actorilor politici pentru facilitarea obținerii unui nou mandat de Președinte al României

Domnul Iohannis Klaus Werner a încercat în mod  constant prin diverse mijloace de presiune neortodoxe și  ilegale (manipulare, amenințare și șantaj) demiterea sau forțarea demisiei doamnei Viorica VasilicaDancilă din funcția de Premier al României și implicit  căderea Guvernului  PSD-ALDE, pentru a schimba în mod brutal balanța de putere existenta la nivelul Statului Român și pentru a își crea un culoar favorabilpentru câștigarea unui nou mandat de Președinte al României.

Aceasta  premisă politica a fost validată prin anunțul public făcut de domnul Iohannis Klaus Werner în data de duminică 24 iunie 2018, la Sibiu, prin care a confirmat faptul că dorește  să candideze pentru unnou mandat de Președinte al României. În aceste  condiții, este evident faptul că domnul Iohannis Klaus Werner acționează în mod premeditat în disprețul  total al legii, conform unui plan stabilit pentru a câștiga alegerile prezidențiale din anul 2019”, se arată în comunicat.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.