Șoferii de TIR îl fac praf pe Răzvan Cuc: ”Lipsa autostrăzilor şi a spaţiilor de odihnă pentru camionagii produc victime” 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Șoferii de TIR îl fac praf pe Răzvan Cuc: ”Lipsa autostrăzilor şi a spaţiilor de odihnă pentru camionagii produc victime”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost contestat foarte dur după ce a anunțat că vrea să introducă dispositive care ar scana retina șoferilor de tir pentru a se asigura că aceștia nu conduc obosiți pe drumurile țării. Cuc a anunțat aceste măsuri după accidentul tragic care a avut loc în acest weekend în Ialomița, în urma căruia au murit zece oameni. Măsura a fost însă amplu criticată de către șoferi, care îl acuză pe ministru că nu face nimic pentru infrastructura rutieră.

La auzul acestei vești, șoferii de tir au explodat pe facebook: „Politicul, ca de obicei, se spală pe mâini şi ameninţă cu controale „fără precedent”. Atât s-a putut, vorba aia. Noi suntem de părere că controalele sunt foarte bune, doar că prin Mioriţia ele   sunt cam targetate în locul greşit. Nu ne dăm seama, spre exemplu, ce îl opreşte pe domnul ministru să stea cu controale pe capetele celor care au întârzieri astronomice la marile proiecte de   infrastructură; sau la cei care contractează kilometrul de drum la preţuri de ai impresia că ar fi asfaltate cu aur”, a scris un internaut.

„Lipsa infrastructurii rutiere, aici aducând aminte de lipsa autostrăzilor şi a spaţiilor de odihnă pt camionagii produc victime, domnule ministru!! Implicarea din   umbră a oamenilor politici care sunt în spatele unor mari firme de transport ce pun presiune pe angajaţii lor, produc victime domnule ministru! Poate nu ştiţi, dar depinde cum te cheamă ca şi firmă  pe şoselele din România pt a fi controlat de către controlorii de trafic!!”, a mai spus un șofer de tir,  potrivit Mediafax.

Un alt șofer a spus că nu lipsa controalelor este de vină pentru accidente: „Eu când am citit ştirea am zis că e la mişto. Adică cât să controlezi mai mult un sector care oricum e printre cel mai bine monitorizate? Bine, vorbim de ăia care fac treaba pe bune, nu de ăia care trimit şpaga unde trebuie. Nu de controale duc lipsă transportatorii ci de alte chestii ca: infrastructură pe care să circule, industrie pentru care să presteze, concurenţă loială,   sprijin din partea autorităţilor – nu doar amenzi astronomice pentru chichiţe legislative şi acte inutile care „trebuie” să existe, e nevoie de şcoli de şoferi pe bune, de alte minuni. Controale   sunt, bine-mersi prin toate punctele fixe şi mobile, controale pe care băieţii orientaţi fără licenţe şi tahografe le ocolesc cu meşteşug şi în care pică amărâţii cu două minute depăşire pentru că   n-au avut unde să parcheze în aşa fel încât să nu se trezească mai săraci. Aşadar, domnule ministru, nu e nevoie de mai multe controale, trebuie doar să fie îndreptate spre cine trebuie; dar nu se face asta, aşa-i? Vorba aia, corb la corb nu-şi scoate ochii şi nu se cade   să vă supăraţi colegii de pe la minister sau pe ăia de la MAI, aşa-i?”

Răzvan Cuc l-a acuzat pe Klaus Iohannis că „se urcă pe cadavre”, după accidentul teribil soldat cu zece morţi, în care președintele a spus că lipsa infrastructurii este de vină pentru accidental produs weekend-ul trecut, pe DN 2A.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.