Senzațional! Serverul prin care se conduce revolta din Catalonia se află în România 1
Ultima Ora Justiție Politic

Senzațional! Serverul prin care se conduce revolta din Catalonia se află în România

Serverul prin care se conduce revolta din Catalonia se află în România. Este vorba dspre platforma online Tsunami Democratic, un grup secret folosit de manifestanții care participă la protestele din Catalonia și a cărui închidere a fost cerută de o instanță din Spania, scrie Mediafax.

În urma unei investigații privind proveniența grupului Tsunami Democratic, s-a stabilit că serverul privat virtual se află în București, relatează publicația Las Provincias. Grupul Tsumami Democratic s-a anunțat pe Twitter, Instagram și Telegram la data de 2 septembrie.

„Nu suntem o organizație nouă, suntem o campanie continuă. Putem lupta. Există o strategie. Un nou val începe și tu ești protagonistul. Tu ești Tsunami”, scrie în mesaj.

Democratic Tsunami a declarat pentru Reuters că este o „rețea orizontală și adaptabilă” de oameni care locuiesc în țări diferite, fără a avea o conducere. Aceștia au mai informat că țin legătura cu partidele secesioniste și cu diferite grupuri pentru a le informa cu privire la intențiile sale.

Scopul principal al grupului este acela de a convinge Spania să negocieze dreptul Cataloniei la independență și de a obține libertate pentru liderii catalani care au primit sentințe de la 9 la 13 ani în închisoare.

În schimb, o sursă din Guvernul spaniol a informat că autoritățile au pornit o investigație pentru a determina dacă fostul lider catalan Carles Puigdemont este implicat în rețeaua Democratic Tsunami.

„Nu știu cine sunt organizatorii acestui grup”, a declarat Puigdemont, în timp ce Tsunami Democratic a refuzat să facă declarații cu privire la această acuzație.

Potrivit The Guardian, în urma condamnării mai multor lider separatiști la închisoare, Tsunami Democratic a folosit o aplicație pentru a mobiliza oamenii să participe la proteste. Pentru a putea accesa aplicația, utilizatorii aveau nevoie de un cod QR.

Aceasta și-a făcut debutul luni, cerând manifestanților să blocheze aeroportul din Barcelona. Aplicația are deja este 270.000 de utilizatori.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.