Bombă. Viorica Dăncilă demisionează de la Guvern și din PSD. Planul de ultimă oră al premierului. Baronii sunt terminați
Ultima Ora Politic Social

Ultina oră. Robert Negoiță, vicepreședinte PSD, a fost suspendat din partid de Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă, recent aleasă președinte al PSD, a convocat un nou CEX al PSD, miercuri seara după ședința de guvern. Dăncilă vrea să arate că poate conduce cu mână forte partidul și i-a pus la colț pe toți cei care au atacat statutul partidului și au contestat conducerea PSD.

PSD este varză. Robert Negoiță confirmă: nu au nicio șansă la prezidențiale, indiferent de candidat

Decizii luate de PSD la întâlnirea de taină dintre Dăncilă și colegii care i-au dat votul pentru şefia PSD. Ce s-a decis la ședinta informală a Comitetului Executiv National de la Vila Lac, potrivit surselor Realitatea TV:

– Robert Negoiță, primarul sectorului 3, vicepreședinte PSD, un contestatar vehement al direcției în care merge partidul, va fi suspendat din PSD pentru o perioadă de șase luni; propunerea a fost făcută de G. Mutu, primarul sectorului 6;

– Șerban Nicolae pierde funcția de lider de grup. Nicolae este mazilit din cauza împotrivirii la nominalizarea lui Mugur Isărescu pentru BNR;

– Evaluarea miniștrilor va începe săptămâna viitoare, iar o remaniere va avea loc în toamnă.

PSD a demarat patru șondaje pentru a vedea cine este cel mai bine plasat candidat al partidului pentru alegerile prezidențiale. Luarea unei decizii se va face după consultarea acestor rezultate.

Social-democrații s-au întâlnit miercuri, într-o ședință informală, la Vila Lac. Comitetul Executiv a fost convocat de președintele PSD, Viorica Dăncilă după ședința de guvern și au fost invitați liderii PSD din teritoriu dar și miniștrii, informează Hotnews.

Întâlnirea pesediștilor este prima după alegerea noii conducerii a partidului și are loc în contextul în care PSD trebuie să decidă candidatul la prezidențiale.

PSD testează prin sondaj mai multe nume de posibili candidați la prezidențiale printre aceștia se numără Eugen Teodorovici, Șerban Nicolae și Mihai Fifor. Totodată, PSD a testat și numele lui Călin Popescu Tăriceanu ca și candidat comun PSD-ALDE dar și varianta susținerii unui candidat independent.

Surse social-democrate au declarat penru HotNews.ro că este posibil ca la întâlnirea de la vila Lac, Dăncilă să le prezinte rezultatul cercetărilor sociologice comandate de PSD pentru candidatul la prezidenţiale.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.