lovitură cruntă pentru corupți
lovitură cruntă pentru corupți
Ultima Ora Justiție Politic

PSD trage cu dinții să salveze legea recusului compensatoriu pentru infractori

Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor trebuia să aducă în discuţie luni anularea Legii Recursului Compesatoriu. La cerea membrilor PSD-işti ai Comisiei, dezbaterea pe acest subiect s-a amânat. Cu 11 voturi în favoarea amânării, nouă voturi împotrivă şi o abţinere, Legea Recursului Compensatoriu rămâne în picioare.

La cererea partidelor din Opoziţie, Camera Deputaţilor a intrat în sesiune extraordinară. Prima chestiune pe lista dezabeterilor este abrogarea Legii Recursului Compensatoriu. Alte subiecte de discuţie au fost proiectul amnistiei şi graţierii, dar şi OUG 144.

Legea Recursului Compensatoriu  a intrat în vigoare la data de 19 octombrie 2017. Aşa cum sugerează şi numele acestei legi, este vorba despre o compensaţie. Deţinuţii ce au stat în condiţii improprii de detenţie vor primi şase zile libere la 30 executate.

În prima zi când această Lege a intrat în vigoare şi a început să-şi producă efectele, din penitenciarele României au fost eliberaţi 529 de deţinuţi.

Potrivit datelor Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, transmise Ministerului Justiţiei, în intervalul de timp 2017-2019 au fost eliberaţi 20.000 de deţinuţi, care au beneficiat de Legea Recursului Compensatoriu. Dintre ei, 566 erau condamnaţi pentru viol, 73, pentru omor calificat, 191 erau închişi pentru trafic de minori, 108, pentru lipsire de libertate, 87 erau condamnaţi pentru trafic de persoane, iar 1460 de deţinuţi eliberaţi erau condamnaţi pentru tâlhărie calificată.

Aşadar, cetăţenii României au primit cadou o infuzie zdravănă de infracţionalitate, marca PSD. Mii de infractori periculoşi au fost eliberaţi pe străzile ţării. Efectele acestei legi, pentru cetăţeanul onest, plătitor de taxe şi impozite, au fost devastatoare. Crimele, violurile şi tâlhăriile au ajuns la cote uriaşe în mandatul PSD, o mare parte a deţinuţilor eliberaţi devenind recidivişti.

Ieri, PSD a amânat în Parlament abrogarea acestei legi, care a distrus şi continuă să zdrobească vieţi şi destine de inocenţi. Motivele din spatele acestei decizii nu sunt greu de ghicit. Ele au stat la baza adoptării acestei legislaţii, de la bun început pentru a favoriza anumite persoane de la vârful PSD certate cu legea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.