PSD mai are 5 luni până la catastrofa totală 3
Ultima Ora Politic Social

PSD mai are 5 luni până la catastrofa totală

Politologul Stelian Tănase atrage atenția că PSd se află în acest moment într-undeclin sever, iar la alegerile prezidențiale din toamnă va lua o bătaie din care nu își va mai reveni. Președintele partidului, Viorica Dăncilă, urmează să piardă conducerea partidului la următorul congres PSD. Și să se întoarcă în Teleorman.

”Am asistat cu toții la încă un episod de serialul „Agonia PSD”. Congresul a fost ca o ședină de partid banală la o filială din provincie. Toată șmecheria a fost organizată ca să îi facă hatârul lui VV Dăncilă ca sa nu-si dea cumva demisia din funcția de premier, cum a amenințat și să arunce dracu partidul în haos. Trebuia așadar ca delegații s-o aleagă pe coafată, vopsită, parfumată, președinte plin al PSD. Altfel tușea!!! Clar? Și ea săraca, tot din școala de cadre Teleorman a lui Dragnea.

S-a dat ordin pe unitate și din țară au fost aduși 4000 delegați să umple Sala Palatului, cu consemn – voturile merg spre VV Dăncilă. E văzută de baroni ca singura soluție de a salva azi partidul. Comedia ține pină în noiembrie la alegerile prezidențiale cînd PSD va suferi un alt eșec dur, iar V V Dancilă, în cadrul altui congres, va fi înlocuită cu altul cu o față comerciala, un naiv dispus să încaseze o cafteală soră cu moartea la alegerile locale și parlamentare. PSD a intrat în vrie, este pe un trend descrescător pe care nimic nu îl poate stopa, cel puțin pe termen scurt și mediu.

Ascultînd cuvântările de ieri ai fi crezut că PSD vine după o mare victorie electorala. Altfel cum să explici tonul entuziast, increzător, auto-laudativ al VV Dancilă, Eugen Orlando Teodorovici (mereu incintat de el însuși ca un gigolo), Mihai Fifor (mereu tenebros ca Belphegor) și al altora care au ajuns la microfon. Subiectele adevărate au fost ocolite cu grijă. Nu a întrebat nimeni ce era esențial – de ce electoratul a respins categoric PSD!? Care au fost cauzele înfrîngeriidin 26 mai? Cine poarta răspunderea? Care au fost trăsăturile „epocii Dragnea”? Care este orientarea PSD? Redevine social-democrat sau continuă linia populistă și anti-occidentală imprimată de Dragnea?

M-am convins încă o dată că pesedistii trăiesc într-o bulă, că sunt rupți de realitate. Ei respiră aerul din altă Românie decit cea pe care o cunosc, o țară numai a lor. Nu întâmplător garnitura de la vârful PSD vine din cel mai sărac și rural judet -Teleorman. Pesediștii reprezintă punga de sărăcie și înapoiere a României, ca să fiu exact. Și nu e o doar o chestiune de cifre și statistică. Conduși de o mină de super-îmbogățiți din politică, prin coruptie si malversațiuni, ei așteaptă pomeni, asistență, să li se dea ceva și stau cu mina întinsă. Ideologia lor este naționalistă – în lipsa de altceva, patriotismul ține loc de orice. I-am auzit cum au tropăit și aplaudat entuziast pe acei vorbitori care au deplâns România cu lacrimi de crocodil. Au rămas tot la Păunescu și Vadim Tudor, la eroul lor Dragnea – marele absent, regretat și iubit.

Falsitatea acestui congres desfășurat într-o realitate paralelă este trăsătura definitorie a lui. Teatru de bulevard în salopete proletare si straie folclorice, spectacol de propagandă de mare montare în stilul așa-zisului Festivalului Național Cântarea României de pe vremea lui Ceaușescu. PSD nu a reușit să iasă nici in 2019 din acel trecut de glorii comuniste. Și nici măcar după înfringerea drastică suferită la 26 mai. PSD nu s-a trezit, e în plină reverie. Pare a fi intrat într-o agonie care nu se știe cind si cum se va sfirși”, scrie Stelian Tănase, pe blog.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii