Primarului PSD din Caracal a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat. Alexandra ar fi avut o șansă 3
Ultima Ora Politic Social

Primarului PSD din Caracal a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat. Alexandra ar fi avut o șansă

Primăria Caracal ar fi putut contribui la prinderea rapidă a criminalului Gheorghe Dincă (66 de ani), înainte sau după răpirea Alexandrei Măceșanu (15 ani). Cu o condiție: să fi montat cele 48 de camere de supraveghere pe care le ține în depozit de la începutul anului.

Primarului PSD din Caracal a cumpărat 48 de camere de supraveghere, dar nu le-a montat. Alexandra ar fi avut o șansă 4

Primăria Caracal are depozitate 48 de camere de supraveghere, pe care le-a cumpărat la începutul anului, dar nu le-a montat pe străzi până acum, invocând lipsa banilor, informează TVR. Abia acum, după scandalul adolescentelor răpite, Primăria a decis să monteze sistemul de monitorizare video a orașului.

Orașul Caracal putea fi monitorizat video încă de la începutul anului, pentru că Primăria a cumpărat atunci 48 de camere de supraveghere, plătind 800.000 de lei (circa 170.000 de euro).

Pentru instalarea sistemului ar mai fi fost necesari încă aproximativ 140.000 de lei (aproape 30.000 de euro) şi tot traficul din Caracal ar fi fost monitorizat 24 de ore din 24. Dar proiectul s-a împotmolit în proceduri.

Un sistem de monitorizare în Caracal, care să ofere informații despre toate mașinile care tranzitează orașul, a fost cerut încă din 2016, inclusiv de SRI și de reprezentanții bazei NATO de la Deveselu, aflată în apropiere.

„Noi am făcut promisiunea că vom pune aceste camere, dar și sub rezerva că vom găsi bani”, spune primarul din Caracal, Liviu Radu (PSD).

Abia în luna aprilie a acestui an, Primăria orașului a aprobat cheltuielile pentru instalarea sistemului. Aprilie este luna în care a dispărut adolescenta Luiza Melencu (18 ani), despre care nu există încă informații verificate și confirmate.

Instalația nu funcționează însă nici acum, iar în prezent are loc procedura de licitație pentru stabilirea firmei care va monta aceste camere video.

Fără un sistem de monitorizare a străzilor din Caracal, singurele imagini cu Gheorghe Dincă, ucigașul Alexandrei Măceşanu (15 ani), au fost captate în ziua dispariţiei fetei de camere de supraveghere sporadice, instalate la diverse firme din oraş.

Primăria Caracal este cvasi-monopol PSD. Atât primarul Liviu Radu, cât și majoritatea consilierilor locali (12 din 19), aparțin partidului-mafie. De fapt, primarul Radu se bazează pe o majoritate absolută: 15 consiliei din 19, dat fiind că alături de PSD (12 consilieri) votează disciplinați și consilierii UNPR (1) și ALDE (1). Oamenii lui Gabriel Oprea și cel al lui Tăriceanu.

Singurii consilieri de opoziție, cei ai PNL (4), nu au nicio putere, reprezentând doar 21% din Consiliul Local.

Zilele trecute, primarul Liviu Radu s-a remarcat printr-o declarație tembelă, la Realitatea TV: „Caracal e un oraș liniștit. Eu nu am auzit de clanuri în orașul nostru. Am auzit din mass-media, hai să verificăm aceste informații. Eu reprezint cetățenii din oraș, aici nu s-a vorbit niciodată despre clanuri interlope. Dacă știți dvs. mai bine din București aceste lucruri, hai să verificăm!”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.