biserica
Ultima Ora Economic Politic Social

Primarul de la Zimnicea a fost pictat între sfinții din biserică, să se pună bine cu Cel de Sus

Furi, nu furi, vremea mandatului trece. Și vine momentul când trebuie să te întâlnești cu Cel de Sus! Ce îi spui?! Cum îl îmbunezi? Soluția primarului din Zimnicea a fost să se picteze între sfinții de pe pereții bisericii. Precum voievozii ctitori! Să vadă și Cel de Sus că primarul este, totuși, o personalitate… 

Primarul de la Zimnicea a fost pictat între sfinții din biserică, să se pună bine cu Cel de Sus

Teleormanul a dat țării politicieni greu de trecut cu vederea (și, din păcate, greu de uitat), iar acum județul oferă exemple de grandomanie ieșite din comun, scrie liberinteleorman.ro.

Primarul localității Salcia, care și-a gravat numele pe Monumentul Eroilor din localitate. De asemenea,  oamenii de afaceri Codrea de la Turnu Măgurele au fost zugrăviți la intrarea într-o biserică din oraș, după ce au cotizat serios la construirea lăcașului de cult.

Dar mai există cel puțin un caz de acest tip în Teleorman, mai precis în localitatea Zimnicea, unde primarul orașului, Petrică Pîrvu, cunoscut pentru salariul mare și pentru faptul că până și cafelele de protocol le cumpără din bani publici, apare zugrăvit printre chipurile de sfinți de pe pereții bisericii cu hramul Sfântul Mucenic Filip din localitate.

Pictura se află la intrarea în biserică, în naos, și îl înfățișează pe primarul Petrică Pîrvu ținând o miniatură a bisericii în mâna dreaptă, ajutat fiind din partea cealaltă de o față bisericească. Situația este una mai veche, iar părerile oamenilor sunt împărțite. Pe de o parte, unii nu văd cu ochi buni aceste accese de grandomanie, mai ales că Petrică Pîrvu a folosit cel mai probabil resurse publice pentru a ajuta lăcașul de cult, iar alții consideră că demersul e perfect normal, atâta vreme cât din timpuri străvechi se practică pictarea domnitorilor pe zidurile bisericilor pe care le-au sponsorizat.

Primarul Petrică Pîrvu a fost acuzat de Agenția Națională de Integritate de faptul că în perioada deţinerii mandatelor de primar, a semnat mai multe contracte (de furnizare, de prestãri servicii şi de lucrãri), precum şi facturile aferente contractelor încheiate între Primãria oraşului Zimnicea şi S.C. Tel Drum S.A. Alexandria (societate comercialã care a avut încheiat un contract de închiriere şi un contract de comodat (folosinţã) cu persoana evaluatã, având ca obiect un imobil proprietatea acestuia).

Astfel, a încãlcat dispoziţiile art. 70, art. 71 şi art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, după cum se arată în comunicatul ANI.

Dacă cei de la ANI ar fi știut că Pîrvu își merită locul printre sfinții din biserică ar fi fost mai rezervați cu acuzațiile de felul acesta.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.