Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Ultima Ora Politic Social

Senzaționa! Premierul, făcut praf de un elev la Bacalaureat: ”E foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”

Un elev a menționat-o pe Viorica Dăncilă în lucrarea de la proba scrisă la Bacalaureat, dar în zona negativă: ”Să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”

Un elev a dat-o exemplu pe premierul Viorica Dăncilă la proba scrisă de Limba și literatura română. La subiectul în care trebuia să argumenteze de ce este nevoie de pregătire în vederea susținerii unui discurs, absolventul clasei a 12-a a oferit un exemplu real, din punctul său de vedere, de ”așa nu”.

Cerința pentru proba scrisă la Limba și literatura română de la Bacalaureat, punctul B de la Subiectul I: „Redactează un text de minimum 150 de cuvinte, în care să argumentezi dacă este necesară sau nu o pregătire riguroasă în vederea susținerii unui discurs, raportându-te atât la informațiile din fragmentul extras din volumul Amintiri de la Junimea din Iași de George Panu, cât și la experiența personală sau culturală”.

Elevul s-a pus pe rezolvat și a gândit simplu, aproape de casă. Astfel, în argumentația lui, a făcut referire la prim-ministrul României, noul șef al Partidului Social Democrat, și a scris în lucrare că ”e foarte important să-ți structurezi un discurs, ca să nu ajungi ca Viorica Dăncilă”.

Întâmplarea a fost evocată de profesoara Monica Anisie, de la Colegiul Național Tudor Vianu din București, care a vorbit despre subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii la Limba și literatura română.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.