Polițiștii români au găsit 200 de kilograme, întâmplător, plutind pe mare într-o barcă părăsite
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Polițiștii români au găsit 200 de kilograme de cocaină, întâmplător, plutind pe mare într-o barcă părăsite

La aproximativ o săptămână de la o altă captură în Delta Dunării, polițiștii de frontieră au găsit alte câteva sute de kilograme de cocaină. România devine o importanță zonă de tranzit pentru traficanții de droguri, având în vedere sutele de kilograme de cocaină identificate în ultimele săptămâni. Cea mai recentă captură a avut loc ieri, 2 aprilie. Nu mai puțin de 200 de kilograme de cocaină au fost găsite în urmă cu puțin timp plutind pe mare. Polițiștii de frotineră au găsit pachetele în zona platformelor marine din Constanța. La o primă estimare, cele 200 de kilograme de cocaină ar valora aproximativ 100 de milioane de euro.

Polițiștii români au găsit 200 de kilograme, întâmplător, plutind pe mare într-o barcă părăsite

În opinia polițiștilor de frontieră, noua captură este conectă într-un fel cu captura de pe 23 martie din Delta Dunării. La momentul respectiv, vorbeam de 800 de kilograme de cocaină cu puritate 90% ce au fost găsite într-o șalupă abandonată într-o zonă de plaje sălbatice.

Șeful DIICOT a spus că găsirea bărcii cu droguri a fost accidentală, fiind făcute verificări după ce dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, în Tulcea, un pachet ambalat care conţinea un kilogram de cocaină. Pentru polițiștii români, aceea a fost o captură record. Între timp, drogurile au fost transportate la sediul direcției anti-mafia din București.

Deși nu se cunosc toți vinovați, investigațiile inițiale au dus la reținerea a doi cetățeni sârbi. Primul a fost prins în județul Prahova, la volanul unui TIR înmatriculat în Serbia. Al doilea a fost interceptat la Vama Porțile de Fier 2, ca pasager într-un autoturism, în timp ce mergea spre Serbia.

„Din datele existente până la acest moment se pare că în comiterea infracţiunii au fost implicaţi şi cetăţeni români”, a mai spus procurorul şef al DIICOT. Ancheta va continua în următoarele săptămâni, iar autoritățile române colaborează cu polițiștii din Serbia pentru a stabili cât de mare este lanțul celor responsabili de captura de cocaină fără precedent în țara noastră.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.