Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă rămâne în arest la domiciliu. Acuzată de corupție pe vremea când era la Guvern
Ultima Ora Politic Social

Halucinant! Dăncilă spune că: ”Românii o duc mai bine”! Dar INS anunță că pensiile au scăzut anul acesta, nu au crescut!

”Românii o duc mai bine”! Asta a spus premierul Viorica Dăncilă la moțiunea de cenzură de marți. Adică, Guvernul Dăncilă trebuie să-și continuie activitatea pentru că ”a făcut bine oamenilor”. Iată însă că puterea de cumpărare a pensionarilor a scăzut în primul trimestru din acest an din cauza inflației, potrivit datelor oficiale ale Institutului Național de Statistică. Astfel, pensia medie reală pe primul trimestru din 2019 reprezintă doar 98,6% făță de ultimul trimestru din 2018.

Pensia medie reală este calculată că raport între pensia nominală și indicele prețurilor de consum.

Creșterea prețurilor de consum a fost deci mai mare decât creșterile de pensii.

Institutul Național de Statistică mai arată că în primul trimestru al anului numărul mediu de pensionari a fost de 5.180.000, în scădere cu 17.000 făță de trimestrul precedent. Comparativ cu trimestrul I al anului precedent, numărul mediu de pensionari a scăzut cu 43.000.

Pensia medie lunară (determinată luând în calcul sumele pentru pensiile tuturor categoriilor de pensionari – de asigurări sociale, invaliditate, urmaș etc.- plătite de casele de pensii) a fost de 1227 lei în primul trimestru, în creṣtere cu 0,3% făṭa de trimestrul precedent.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.