Mihai Șora (102 ani) îndeamnă oamenii să meargă la vot: ”Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea”
Ultima oră. Mihai Șora, victima unui hoț de buzunare. ”Mi-a șterpelit ultimii 50 de lei”
Ultima Ora Politic Social

Mihai Șora (102 ani) îndeamnă oamenii să meargă la vot: ”Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea”

Filosoful Mihai Şora îndeamnă lumea să meargă la vot duminică și se dă pe el ca exemplu, arătând că are de făcut 875 de paşi mici până la secţia de votare. ”Nu pregetaţi să-i faceţi”, spune Şora într-un clip video.

„Dragi prieteni, vorbiţi cu cei din jur, cu părinţii, cu bunicii, cu prietenii voştri, să iasă la vot. Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democraţie decât nepăsarea. Nepăsarea înseamnă să nu fii sensibil la soarta ţării tale şi a semenilor tăi. Când nu-ţi pasă de viaţa celor din jurul tău, de fapt nu-ţi pasă nici de viaţa ta: nu trăieşti în peşteră, printre lilieci şi coleoptere; trăieşti printre oameni şi de soarta lor depinde şi soarta ta. Nu poţi fi – tu, singur! – fericit şi împăcat dacă cei din jurul tău suferă, dacă nu au acces la o educaţie decentă, dacă se chinuie în spitale insalubre, dacă mor sfârtecaţi în accidente pe şosele desfundate, dacă sunt hărţuiţi în fel şi chip de incompetenţă, rea-voinţă, de hoţie şi netrebnicie. Mergeţi la vot şi luaţi-i cu voi şi pe nehotărâţi, pe leneşi, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las şi pierde-vară”, a scris, sâmbătă pe Facebook, Mihai Şora.

El spune că a încercat să convingă mulți oameni să iasă la vot.

„În ultima vreme, am stat de vorbă cu zeci de oameni, am încercat să-i conving să-şi rupă câteva minute din viaţă şi să meargă la vot: câteva minute pentru anii ce le stau în faţă. Câteva minute şi câţiva paşi”, a mai scris filosoful pe Facebook.

Mesajul este completat cu un clip video în care arată că are de făcut 875 de paşi mici până la secţia de votare.

„Nu pregetaţi să-i faceţi şi puneţi stampila, după ce v-aţi gândit bine, pe numele celui mai potrivit să ne reprezinte”, spune Mihai Şora.

875 de pași

Dragi prieteni,vorbiți cu cei din jur, cu părinții, cu bunicii, cu prietenii voștri, să iasă la vot. Nimic nu mi se pare mai periculos pentru democrație decât nepăsarea.Nepăsarea înseamnă să nu fii sensibil la soarta țării tale și a semenilor tăi. Când nu-ți pasă de viața celor din jurul tău, de fapt nu-ți pasă nici de viața ta: nu trăiești în peșteră, printre lilieci și coleoptere; trăiești printre oameni și de soarta lor depinde și soarta ta. Nu poți fi – tu, singur! – fericit și împăcat dacă cei din jurul tău suferă, dacă nu au acces la o educație decentă, dacă se chinuie în spitale insalubre, dacă mor sfârtecați în accidente pe șosele desfundate, dacă sunt hărțuiți în fel și chip de incompetență, rea-voință, de hoție și netrebnicie. Mergeți la vot și luați-i cu voi și pe nehotărâți, pe leneși, pe uituci, pe lasă-mă-să-te-las și pierde-vară.Într-o zi, când vor înțelege că votul lor este puterea lor, vă vor fi recunoscători.În ultima vreme, am stat de vorbă cu zeci de oameni, am încercat să-i conving să-și rupă câteva minute din viață și să meargă la vot: câteva minute pentru anii ce le stau în față. Câteva minute și câțiva pași. Mihai ȘoraBucurești, 25 mai 2019P.S. Și am plantat o Girafă în scara blocului.

Publicată de Mihai ȘORA pe Sâmbătă, 25 mai 2019

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.