Lovitură năucitoare: Președintele Iohannis l-a scos pe Nicolice din peisajul politic
Ultima Ora Politic Social

Lovitură năucitoare: Președintele Iohannis l-a scos pe Nicolicea din peisajul politic

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretele de numire a noilor ministri în cabinetul Dăncilă. In acest moment, Eugen Nicolicea, propus de PSDragnea pentru postul de ministru al Justiției, dispare de tot din peisajul politic. Astfel, Ana Birchall a fost propusa in functia de ministru al Justitiei, Roxana Minzatu ca ministru al Fondurilor Europene si Natalia Intotero ca ministru pentru Romani de pretutindeni. 

Potrivit sursei citate, seful statului a semnat si decretul de revocare a Anei Birchall din functia de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei. Iohannis a respins propunerea ca Titus Corlatean sa prea acest portofoliu.

Pe 29 mai, premierul Viorica Dancila a transmis presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri: Justitie – Ana Birchall, Fonduri Europene – Roxana Minzatu si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni – Natalia Intotero, dar si pentru functia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice – Titus Corlatean.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat pe 30 mai ca va respinge propunerea de numire a lui Titus Corlatean ca membru al Guvernului.

„Titus Corlatean nu va fi ministru la nimic”, a spus Iohannis la acea data, precizand ca il considera pe acesta „artizanul dezastrului de la alegerile din 2014”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.