Lovitură năucitoare pentru PSD: ”dușmanul” Timmermans devine șeful Comisiei Europene 1
Ultima Ora Politic

Lovitură năucitoare pentru PSD: ”dușmanul” Timmermans devine șeful Comisiei Europene

Mai țineți minte melodia populară pesedistă din campanie: ”Frunză verde de bostan, noi nu vrem cu Timmerman(s)”? Iată că se răzbună! Politicianul olandez socialist Frans Timmermans este pe cale  fie numit viitorul președinte al Comisiei Europene. Astfel, liderii europeni s-au reunit, luni, pentru a relua negocierile cu privire la numirea viitorului preşedinte al Comisiei Europene. Discuțiile din prima zi s-au încheiat târziu în noapte, după ce PPE a contestat planul de numire în funcția de președinte al CE a lui Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialist European, văzut anterior ca favorit pentru această funcție. Ulterior, s-a revenit la soluția Timmermans, PPE fiind compensat cu alte funcții. 

A mai aparut un cantec superb din Tara Maramuresului ! Despre PSD ! ❤️❤️

Publicată de Codrin Stefanescu pe Joi, 23 mai 2019

Deși se confruntă cu o rezistență neașteptată din partea țărilor est-europene, Timmermans urmează să fie desemnat după convorbiri între Franța și Germania la summitul G20.

Liderii Uniunii Europene sunt aproape de a ajunge la un acord privind desemnarea olandezului Frans Timmermans pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, şi a bulgăroacei Kristalina Gheorghieva la preşedinţia Consiliului European, transmite luni Reuters, citând două surse diplomatice. Actualul premier al Belgiei, Charles Michel, este un candidat puternic pentru postul de şef al diplomaţiei europene, au indicat aceleaşi surse. În ce-l priveşte pe Manfred Weber, pe care Partidul Popular European îl propusese pentru conducerea executivului comunitar, el pare marele favorit pentru funcţia de preşedinte al Parlamentul European, afirmă sursele diplomatice.

Dacă se va confirmă, alegerea va marca o victorie pentru socialiști și liberali, care au afirmat că UE este tot mai dominată de Germania în pozițiile sale de vârf.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.