La noi, facturile de energie sunt mai scumpe decât în ţările care importă curent din România!  1
Ultima Ora Economic Politic Social

La noi, facturile de energie sunt mai scumpe decât în ţările care importă curent din România! 

O gospodărie din România plăteşte mai mult pe energie decât una din Estonia, Cehia, Malta sau Ungaria. Conform datelor Eurostat, 13 state europene au preţuri mai mici la energie pentru consu­ma­torul casnic decât România, cele mai multe dintre acestea având şi salarii medii nete mai mari. 

Ungaria este una dintre prin­ci­pa­lele destinaţii de export pentru energia ro­mânească, alături de Bulgaria, iar state precum Malta sunt în totalitate dependente de importurile de energie. Totuși, prețul la electricitate este mai mic la ei decât la noi. Este foarte greu de înțeles cum poate o țară exportatoare de energie să aibă prețuri mai mari decât o țară importatoare.

Cazuri similare se întâlnesc şi în cazul preţurilor la benzină şi mo­torină. Un litru de motorină este mai scump aici decât în Luxemburg, Austria sau Spa­nia, state cu salarii medii nete semni­ficativ mai mari decât cele din România.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii