Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Viorica Dăncilă nu mai are scăpare. Negocieri în Parlament pentru dărâmarea Guvernului
Ultima Ora Justiție Politic Social

Incredibil! Scandal uriaș: Guvernul Dăncilă acuzat de mită la nivel UE

Ombusdmanul european a lansat o anchetă privind sponsorizările private pentru președinția României la Consiliul UE, potrivit politico.eu.

Investigația a pornit după plângerea ONG-ului „Foodwatch” cu privire la sponsorizarea de către Coca Cola a președinției rotative asigurată de România în primele 6 luni din 2019.

ONG-ul spune că este inacceptabil ca Coca Cola să recurgă la asemenea sponsorizări pentru că România a supravegheat, de exemplu, discuțiile despre revizuirea unor legi în domeniul alimentației.

„Acest lucru afectează independența și credibilitatea politicilor”, a afirmat directorul executiv al ONG-ului, Thilo Bode.

Ombudsmanul european spune că a cerut explicații Consiliului UE și că acesta a zis că nu este responsabil de aranjamentele care se fac în ceea ce privește sponsorizările în timpul președințiilor rotative. Ombudsman-ul european și-a exprimat nemulțumirea față de răspuns spunând că explicații nu stau în picioare pentru că președinția rotativă este din punct de vedere parte a Consiliului UE.

Ombudsmanul european a cerut Consiliului UE să răspundă până pe 13 septembrie.

Un oficial guvernamental din Finlanda a zis că s-a decis să se încheie o înțelegere cu un singur sponsor – BMW – în timpul președinției sale.

Ombudsmanul European desfășoară anchete în urma plângerilor depuse cu privire la administrarea defectuoasă în cadrul instituțiilor, organismelor și agențiilor UE. Persoanele sau organizațiile care au întâmpinat probleme cu administrația UE și au încercat fără succes să rezolve problema cu instituția sau organismul în cauză pot depune o plângere la Ombudsman.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.