Guvernul deschide robinetul cu bani pentru baronii locali
Guvernul găzduiește expoziția fotografică „What if” pentru marcarea Zilei Mondiale a Refugiatului
Ultima Ora Economic Politic Social

Guvernul deschide robinetul cu bani pentru baronii locali

 

Guvernul PSD-ALDE anunță deschiderea robinetului pentru banii din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, cu un plafon ipotetic de 5 miliarde lei, tocmai în preziua lansării campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare.

Primăriile şi universităţile pot depune proiecte de dezvoltare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii începând cu 2 mai 2019, anunţă Guvernul.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză anunţă deschiderea sesiunii 2019 pentru depunerea Formularelor de solicitare pentru finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, începând cu 2 mai, ora 10.00, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Solicitările se pot depune prin poştă, curierat sau personal la Registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din str. Cristian Popişteanu, nr. 2-4, sectorul 1, Bucureşti.

Solicitările de finanţare se analizează în ordinea înregistrării la registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi se soluţionează în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019, cu această destinaţie, care sunt în sumă de 5 miliarade lei.

Toate informaţiile privind condiţiile care trebuie îndeplinite în vederea obţinerii finanţării şi modul de completare a documentelor necesare, în limba română, se regăsesc la secţiunea „Fondul de Dezvoltare şi Investiţii” pe pagina de internet a Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză (www.cnp.ro).

Solicitările de finanţare depuse până în prezent vor trebui retransmise conform normelor metodologice aflate pe site-ul CNSP.

Unităţile/subdiviziunile administrativ-teritoriale, asociaţiile de dezvoltare intercomunitară, respectiv universităţile pot să se adreseze CNSP, în scris, anterior depunerii solicitării de finanţare, în vederea verificării eligibilităţii. CNSP va verifica încadrarea în domeniile prioritare şi va comunica dacă proiectul poate fi finanţat din Fond.

Orice întrebări, sesizări şi solicitări de clarificări referitoare la prevederile acestui mecanism de finanţare pot fi adresate prin intermediul poştei electronice la adresa de email: [email protected].

Potrivit Guvernului, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii este destinat finanţării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiţii sau lucrări de întreţinere şi reparaţii curente ale primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educaţie, apă şi canalizare, reţea de energie electrică şi reţea de gaze, înfrastructura de transport, salubrizare, reţea de iluminat public, precum şi în alte domenii. Fondul se utilizează şi pentru proiecte de investiţii ale universităţilor: construcţia şi modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spaţiilor de masă şi cazare pentru studenţi şi a centrelor de conferinţă.

Valoarea totală a FDI este echivalentul în lei a 10 miliarde de euro, calculat la data întrării în vigoare a OUG 114/2018. Programul se va derula pe o perioadă de 20 de an.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.