Se cere demiterea lui Daea
Se cere demiterea lui Daea
Ultima Ora Economic Justiție Politic Social

Halucinant: Daea pune România în pericol doar pentru a-i da fiicei sale ajutor de stat

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, vrea să acorde un ajutor de stat de 93 de milioane de lei către Casa de Comerț Agroalimentar ”Unirea” – proiect inventat împreună cu Liviu Dragnea – bani care apoi să meargă pentru sprijinul firmelor de piscicultură, scrie AgroIntel.ro, citând surse din minister.

Piscicultura este însă tocmai domeniul în care familia lui Daea are interese de afaceri. Astfel, fiica ministrului agriculturii, Elena Larisa Popescu, este acționarul principal din anul 2006 la Piscicultorul SA din Crevedia, societate care administrează trei bălți de pește în județul Dâmbovița.

AgroIntel.ro arată că acordarea acestui ajutor de stat e întârziată chiar de angajații din Ministerul Agriculturii, îngrijorați de riscul ca împotriva României să fie aplicate sancțiuni, chiar procedura de infringement lansată de Comisia Europeană.

Daea vrea să introducă 93 de milioane de lei în Casa de Comerț ”Unirea”, unde singurul acționar este statul, dar unde el, prin ordin de ministru, va putea să direcționeze ajutor de stat cum și cui dorește, scrie Agrointel.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.