Video. Dragnea a ajuns la vot. A venit cu escortă
Ultima Ora Politic

Guvernarea PSD-ALDE a împărțit țara în două. ”România responsabilității și România lui Dragnea”

Recentele evenimente petrecute la Sibiu și Iași ne determină să constatăm o realitate a momentului: existența a două Românii. Pe de o parte, există o Românie a responsabilității, a apartenenței la Uniunea Europeană,  a bunului simț și respectului față de lege. A demonstrat-o Summit-ul de la Sibiu, unde 27 de șefi de stat ale țărilor membre ale Uniunii Europene au dezbătut teme de importanță majoră pentru viitorul comun al uniunii. De partea cealaltă, este România lui Liviu Dragnea, care, la mitingul electoral al PSD de la Iași, a dorit să contrabalanseze spiritul pro-european.

În timp ce, la Sibiu, țara noastră își consolida poziția în ochii partenerilor europeni, la Iași avea loc un spectacol grotesc, pus în scenă de PSD. Un circ ieftin, la care au participat mii de oameni amărâți, aduși cu forța de șefi de organizații, mii de funcționari publici, de medici, de profesori, luați cu arcanul de la joburile lor, sub amenințarea că, dacă nu se deplasează la Iași, riscă să-și piardă locurile de muncă. Toți au ascultat discursul isteric al liderilor PSD, un discurs anti-european, care pune în pericol credibilitatea României în UE. Atunci am constatat că există două Românii profund contrastante, două Românii dezbinate. În încercarea sa de a-l salva cu orice preț pe Liviu Dragnea, PSD periclitează parcursul nostru european, cu o inconștiență greu de înțeles.

Președintele PNL, Ludovic Orban, care s-a întâlnit la Sibiu cu opt șefi de state și de guverne din țări membre ale Partidului Popular European (PPE), formațiunea care conduce Uniunea Europeană. Faptul că PSD și ALDE sunt respinse de familiile politice europene din care fac parte este îngrijorător pentru România, nu pentru cele două formațiuni, care par că și-au pierdut de tot busola. Conflictul cu UE, generat de liderii de la București orbiți de interese personale nu servește nimănui. Este responsabilitatea celor de la PSD ca astfel de conflicte, care împart România în două, să înceteze! Este lipsă de responsabilitate și de respect față de români și față de România, iar membrii onești ai PSD ar trebui să conștientizeze acest lucru. Din cauza unui singur om, Liviu Dragnea, riscăm să fim izolați în Europa. Concordia între cele două Românii trebuie să devină o prioritate pentru viitorul acestei țări Altfel, viitorul nu ne va ierta!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Antoneta Ioniță.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.