Bombă. Merkel a sunat-o pe Dăncilă. Primul ministru al României e în corzi
Șoc la Guvern. Scrisoarea din Germania care va schimba totul
Ultima Ora Economic Politic Social

România în pericol major. Germania face anunțul care-o dărâmă pe Dăncilă

Ministrul german de Externe Heiko Maas a declarat joi că UE ar trebui să taie finanțarea și să impună sancțiuni statelor membre care adoptă legi ce încalcă principiile fundamentale europene precum independența justiției și libertatea presei, potrivit Reuters, care citează un interviu pentru ZDF.

El a dat ca exemplu, pentru publicatia germana ZDF, tari precum Romania, Ungaria sau Polonia, care au primit mai multe fonduri UE decat au acordat, astfel incat stoparea finantarilor ar putea oferi o parghie in aceste situatii.”Există principii fundamentale pe care toți trebuie să le respectăm”, a declarat Maas. ”Trebuie să vedem dacă trebuie să existe consecințe financiare” în cazul țărilor care încalcă aceste principii, a mai spus ministrul de Externe..

”Tăierea banilor e singura limbă înțeleasă acolo”, a spus Maas despre țările care adoptă legi ce restricționează libertatea presei.

Declarațiile vin pe fondul inițiativei Comisiei Europene de a cere adoptarea unui mecanism care leagă finanțarea de respectarea criteriilor statului de drept. Inițiativa, puternic sprijinită de Germania, e dezbătută la pachet cu proiectul de buget al UE pentru perioada 2021 – 2027.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.