Gabriela Firea a reușit: I-a enervat chiar și pe elevi! Copiii îi cer să renunțe urgent la tăieri de fonduri de la Educație 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Gabriela Firea a reușit: I-a enervat chiar și pe elevi! Copiii îi cer să renunțe urgent la tăieri de fonduri de la Educație

Elevii din București îi cer primarului Capitalei să retragă de pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General proiectul de rectificare bugetară care prevede tăieri de aproape 22% din bugetul pentru educație. “Educația nu reprezintă o prioritate pentru Primăria Municipiului București”, acuză Asociația Elevilor din București și Ilfov. Tinerii “condamnă oprirea modernizării infrastructurii școlare” din Capitală și o acuză de ipocrizie pe Gabriela Firea, scrie edupedu.ro.

“Primarul general Gabriela Firea afirma în data de 9 decembrie 2018 faptul că dorește să finanțeze infrastructura sistemului educațional a Capitalei, prin programul ,’Nicio unitate de învățământ cu program în trei schimburi’’. La 7 luni distanță, primarul general al Capitalei își calcă peste promisiuni, făcând exact contrariul”, avertizează elevii.

Reacția asociației de elevi vine după ce Edupedu.ro a scris că peste 35,6 milioane de lei sunt propuse pentru tăiere de la capitolul Învățământ, din totalul alocării pentru acest capitol de 162,9 milioane de lei, în proiectul de hotărâre pentru rectificare bugetară care este pe ordinea de zi a Ședinței Consiliului Local al Municipiului București programată pentru miercuri, 26 iunie. Proiectul menționează că rectificarea vine la propunerea Primarului General și a Comisiei de Specialitate din Primărie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.