Este incredibil! Putin laudă ”partidele prooccidentale” din Republica Moldova 1
Vladimir Putin pleacă în Franța. Când îl va vizita pe Emmanuel Macron
Ultima Ora Politic

Este incredibil! Putin laudă ”partidele prooccidentale” din Republica Moldova

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a oferit prima reacție după conflictul din Republica Moldova! Acesta a promis că va susține până în pânzele albe coaliția dintre Igor Dodon și Maia Sandu “pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea“. Putin a tras și un semnal de alarmă și a precizat că în Republica Moldova, oligarhii “au acaparat toate instituţiile de stat”.

Mai mult de atât, șeful de stat al Rusiei consideră că acţiunile preşedintelui Dodon şi ale partenerilor săi de coaliţie reprezintă “un pas spre construirea unui stat civilizat şi modern”. ”Ceea ce a fost făcut de către preşedintele Dodon şi oponenţii săi recenţi, cu aşa-zisele partide pro-occidentale, este un pas spre construcţia unui stat civilizat şi modern”, a mai subliniat Vladimir Putin.

„Cred că Moldova nu este o situaţie unică. Puterea în Moldova, la fel ca şi Ucraina, era uzurpată de structurile oligarhice, de oligarhii care au zdrobit toate structurile statului, totul absolut. Adică ei au câştigat bani pe seama moldovenilor şi şi-au consolidat bunăstarea personală şi pârghiile de influenţă asupra statului”, a adăugat președintele Rusiei.

Vladimir Putin nu a ezitat și l-a lăudat la scenă deschisă pe preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon. „Ce a făcut preşedintele Dodon, împreună cu oponenţii lui, să spunem, convenţional, din partidele prooccidentale, este un pas spre construirea unui stat modern, civilizat şi modern. Cu siguranţă îl vom susţine atât pe preşedintele Dodon, cât şi pe actualii săi parteneri de coaliţie, astfel încât ei să scape, în general, inteligent, de acei oameni care au uzurpat puterea în Moldova.În pofida unor contradicţii, ei au găsit puterea de a construi o activitate comună în interesul statului moldovenesc şi al poporului moldovenesc. Noi, cu siguranţă, îi vom sprijini”, a precizat Vladimir Putin despre situația din Republica Moldova.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii