Se menține procentul dezastruos pentru PSD-ALDE: doar 20%
Ultima Ora Justiție Politic

Emoții mari pentru liderul PSD Liviu Dragnea. Judecătoarea care a cerut pensionare s-a răzgândit. Va fi judecat pe 18 martie

Luciana Mera, magistratul care se pensionează din luna iunie, nu a fost înlocuită din compunerea completului de 5 judecători – penal 2 – 2018, care soluționează dosarul Angajărilor fictive din Teleorman. Este vorba de cazul în care liderul PSD, Liviu Dragnea, contesta sentința la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Precizările au fost făcute de Înalta Curte la solicitarea Ziare.com, după ce Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat, pe 5 martie, cererea de pensionare făcută de Luciana Mera, începând cu dată de 1 iunie.Potrivit Regulamentului de organizare și funcționare administrativă a instanței:

În cazul eliberării din funcție a unui judecător care face parte din completul de 5 judecători sau a unui judecător supleant, președintele ori, în lipsa acestuia, unul dintre vicepreședinții Înaltei Curți de Casație și Justiție desemnează, prin tragere la sorți, în ședința publică, un judecător sau, după caz, un judecător supleant.”

Completul de 5 judecători de la Înalta Curte, „2 Penal”, care-l judecă pe Dragnea, este format din Rodica Aida Popa (președinte) – fost vicepreședinte al Înaltei Curți, Lucia Tatiana Rog, Alexandra Iuliana Rus, Luciana Mera și Simona Enceanu.

La termenul din 19 februarie, acest complet a decis că liderul PSD, Liviu Dragnea, și două dintre directoarele de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, Florea Alesu și Olguța Șefu, să fie audiați că inculpați pe 18 martie.

Practic, în această faza a procesului, completul de 5 judecători de la Înalta Curte a decis să se administreze că probe doar reaudierea a 3 inculpați și a 5 martori.Pe de altă parte, judecătorii au respins mai multe probe solicitate de Liviu Dragnea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.