Dragnea ”mondialu'„ are dosar penal și în SUA 1
Ultima Ora Justiție Politic Social

Dragnea ”mondialu’„ are dosar penal și în SUA

Vizita lui Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu efectuată în Statele Unite în ianuarie 2017, când au participat la ceremonia de inaugurare a președintelui Trump, a intrat în atenția anchetatorilor americani. Potrivit acestora, în urmă cu aproximativ trei luni s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane solicită informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu. Printre cei vizați de comisia rogatorie s-ar afla și omul de afaceri Cristian Burci și fiul acestuia, Carlo Burci, scrie g4media.ro

Informații referitoare la o posibilă anchetă referitoare la vizita în SUA au fost furnizate chiar de Liviu Dragnea, în decembrie 2018, însă fostul lider PSD vorbea atunci despre o investigație realizată de DNA, nu de anchetatorii americani.

  • “Apropo, Călin, știi că ne-a mai făcut un dosar? O veste tristă, așa, de ziua Vioricăi. La mine e legat de vizita în SUA de anul trecut. Eu îi spun domnului Uncheșelu (procurorul DNA Jean Uncheşelu – n.r.) să meargă în continuare, dar îi spun și unde ajunge – la un ambasador. Și să văd dacă îl țin genunchii, că, dacă nu, are o mare problemă”, a declarat Dragnea în ședința Consiliului Național al PSD din decembrie 2018.
  • Amintim că liderul PSD, Liviu Dragnea și fostul premier, Sorin Grindeanu, au participat la ceremonia de inaugurare în ianuarie 2017, la invitația lui Elliot Broidy, care la vremea respectivă era vice-președintele Comitetului prezidențial de inaugurare.În decembrie 2018, The Wall Street Journal anunța că procurorii federali din Manhattan investighează modul în care a fost cheltuită suma – record strânsă din donații de comitetul de inaugurare a președinției lui Donald Trump.Ancheta, care se afla la vremea respectivă în stadiu incipient, examinează în ce măsură unii dintre donatorii de top au dat bani în schimbul accesului la administrația Trump, pentru concesii de ordin politic sau pentru a influența diferiți oficiali.

Donarea de bani în schimbul obținerii unor favoruri politice ar putea intra sub incidența legislației federale care sancționează actele de corupție.

Reamintim că Liviu Dragnea este cercetat într-un dosar penal și în Brazilia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.